Автор
Woman.bg

Да се научим да се чувстваме добре в кожата си – Feel Good с Весела Петрова

Заговорим ли за здравословно хранене, веднага се сещаме за няколко стереотипа, които успяват добре да объркат повечето хора и да придадат на храненето труден и дори негативен характер. Всички те идват главно от объркването, което съществува между храненето с цел отслабване, от където идват и повечето режими и храненето за здраве и красота.
След дълго мислене по въпроса създадох програмата Feel Good главно със следните цели:


- Разтоварване на организма с лека храна, богата на хранителни вещества, която действа протитовъзпалително;
- Създаване на по-здравословни навици, свързани не само с храненето, но цялостно с начина на живот, които ще могат да бъдат затвърдени и след края на програмата;
- Интерактивен модел, който предлага на повече хора сами да се убедят, че здравословното не е скучно, скъпо и трудно.


Всички говорят за това, колко е трудно се променят навиците в храненето и живота, аз твърдя обратното – лесно е. Естественото състояние на тялото ни е то да е добре оформено, без излишни мазнини, с добре функциониращи системи и органи. Здравото тяло е щастливо, движещо се и сияещо. Здравото тяло е продуктивно, мислещо и действащо. Трудното не е да живеем здравословно, а точно обратното – трудно е да сме обездвижени или болни, да караме организма ни да работи на свръх обороти, когато на него му е нужна почивка, трудно е да го караме да живее в стрес и с некачествена храна, а в същото време да очакваме от него високи постижения.
И така, ако вече сте преборили демоните си и сте решили твърдо, че искате промяна, ето моето предложение.


Какво представлява програмата Feel Good


Програмата Feel Good е с продължителност от 2 седмици и е с разтоварващ и противовъзпалителен характер, като цели осигуряване на дневно меню с висока хранителна плътност, облекчаване на храносмилането и създаване на здравословни навици.
Програмата се базира предимно на леки растителни храни, щадящи храносмилането, които са богати на микронутриенти, витамини и фитохимикали и в същото време са нискокалорични. Именно те снабдяват тялото с хранителните вещества, от които то се нуждае за достигане на оптимално здраве и красота. Храната, богата на микронутриенти потиска апетита и намалява желанието за консумиране на храни, съдържащи празни калории. По този начин естествено преодоляваш желанието за нездравословни и вредни храни. Загубата на килограми е само страничен ефект, не цел.


Защо програма, а не хранителен режим


Създадох Feel Good, за да стимулирам колкото може повече хора да изградят по-здравословни навици, които да интегрират в живота си и след края на програмата. На всички ни е ясно, че само с режим не става, защото препоръките си остават написани някъде там в някой файл. Навиците се простират много отвъд храненето и обхващат различни сфери от живота. Feel Good е програма, защото обединява хранителни препоръки със схема на хранене, движение, ритуали за красота и почивка.
Тук идва интересната част. Освен всичко това ще можете да проследите на живо приготвянето на всяко ястие или напитка в Stories в Instagram.

Вярвам, че най-добрата подкрепа е съучастничеството, за това аз самата ще приложа програмата и ще споделя с вас всичко, с което се сблъсквам през това време.
Началото на програмата е 16. Февруари. Повече информация за това как да се включите в нея може да намерите в личния ми сайт - можете да го посетите веднага ТУК.

Весела Петрова