Историята на Пати Санчес е пример за това как любовта може да замъгли тотално съзнанието ни и да ни лиши от здравия разум.

Години наред Пати живее със странната мисъл, че не изящната и грациозна фигура, а тази, наподобяваща типа на рубенсовите красавици, ще я направи привлекателна и женствена в очите на мъжете. Още по-странното е, че тази заблуда ѝ е вкоренена от нейния съпруг. Така вместо към фитнес залата, неудовлетворената от визията си Пати се отдава на... лакомията.

През 2000 г. Пати се влюбва в мъж, който има особена страст към дебеланките. Той ежедневно стимулира любимата си да си хапва каквото ѝ падне, като ѝ втълпява, че храната ще я направи още по-красива. В резултат на това теглото на Пати стремглаво започва да се покачва, достигайки до стряскащите 327 килограма.

Днес, близо 20 години по-късно, героинята ни си спомня с ужас как ден след ден полагала усилия да погълне колкото се може повече калории, докато в един момент стигнала 10 000 дневно. Вдъхновение за устрема ѝ продължавал да бъде нейният капризен избраник.

Пати Санчес станала особено популярна след възхода на социалните мрежи. Разбира се, причината за това била масивната ѝ фигура, надминаваща по мащаби дори и тази на вилендорфската Венера. У нея дори се родила идея – да стане най-тежката жена в света и така да влезе в книгата с рекордите на Гинес. Именно заради тази ѝ още по-странна цел тя смело увеличила дневния си прием на калории, достигайки до катастрофалните 13 000.

След време обаче майката на две момчета достигнала до прозрението, че такова наднормено тегло може сериозно да навреди на здравето ѝ. След като разбрала, че над нея виси заплахата на бъдеща инвалидност, решила, че е време да отслабне.

Като чул, че любимата му ще губи килограми, съпругът на Пати я напуснал. По това време Пати е на 51 години и вече на легло. „Това беше като да се отървеш от лош навик”, споделя тя пред New York Post.

Пати със синовете си

Пати страда жестоко и осъзнава, че трябва да събере сили и да продължи. Любовта остава на заден план поне засега и тя намира сили да отслабне и да започне да се движи отново.

След като открила добър диетолог, Пати предприела безопасна стратегия за отслабване под контрола на професионалист. Тя започнала постепенно да намалява дневния прием на калории, вследствие на което и килограмите ѝ започнали да се топят. Към момента Пати е успяла да се пребори с цели 120 килограма. Голямата битка обаче тепърва предстои.

Интересното е, че по пътя към отслабването Пати среща отново любовта в лицето на 14 години по-младия от нея Брайън Джонсън – инструктор по йога и вдигане на тежести. Той проявил изключителна подкрепа спрямо половинката си в борбата ѝ с излишните килограми.

Сега Пати е страстен последовател на ѝогата и бягането. Тя е достигнала до извода, че здравословното хранене и движението са единственият път към здравето, младостта и истинската любов.

Четете още: Моделът с наднормено тегло Никол Херинг стана кралица в Instagram