Овен

Овните трябва да изключат мазнините от храната си. Те превъзбуждат “огнената” нервна система, с която ги е надарила природата. По същата причина е добре те да ограничат максимално и кафето . Да избягват соленото.

Овните ще останат изненадани от реакцията на организма си, ако свикнат всеки ден да хапват по две-три лъжици варен ориз.

Плодовете са подходящи за всички зодии, но специално за Овните най-полезни са бананите, ябълките и мандарините. Съветът, полезен за всички – предъвквай хапката 30 – 40 пъти и ще запазиш зъбите и стомахът си здрави до 90- годишна възраст – се отнася с още по-голяма сила за Овните- защото темпераментът им ги кара да са нервни и вечно да бързат.

Телец


Телците се отличават с добър апетит. За тях е валиден съветът, даден на овните – научете се да дъвчете, не бързайте да гълтате храната. Това ще оправи проблемите на храносмилането, което обикновено мъчи хората от тази зодия.

За тях зеленчуците са по-полезни от плодовете, особено морковите, спанакът, лукът, зелето и краставиците, а от плодовете – ананаси и праскови, те са плодовете на Телците.

Повече, отколкото за другите зодии, рибата е полезна за тях, както и повече, отколкото за другите хора от този знак, са вредни сладките неща като тортички и бонбони.

Близнаци


Обратно на обичайните съвети, за хората от този зодиакален знак са препоръчва силно калорична храна (не се отнася за захарта).

Близнаците трябва да избягват печеното и алкохола повече от другите. Най-добре ги зареждат с енергия зърнените храни и семената (семките).

Любопитно е, че те не пълнеят от хляба даже когато нагъват много бял хляб – това са доказали изследванията.

Четете още: Авокадото намалява усещането за глад

Близнаците обичат кашите, качамаците. Те могат също така да ядат плодове в неограничено количество. “Техните” зеленчуци са патладжанът, грахът, фасулът и царевицата. Те обаче не трябва да ядат месо повече от един път в седмицата. Ако го спазват – стомахът им ще им бъде благодарен и ще им го покаже.

Рак

Раците са стресови натури и затова трябва да помнят, че когато се чувстват под напрежение, трябва с усилие на волята си да не се приближават до храна поне час.

Най-добрата храна за Раците са зърнените продукти, рибата и млякото – само да не ги смесват!

Четете още: Хайди Клум живее на течности

Родените в тази зодия са предопределени от природата чорбари – раците могат да си сърбат чорбици колкото им душа иска и все ще им е полезно. Както са подходящи за тях задушеното бяло месо и постна риба.

Лъв

Лъвовете трябва да ограничават месото. И алкохолът. Картата на болестите, заложена от природата в техният организъм, изисква те да направят тези два продукта изключение в своето меню. Лъвовете, доказват изследванията, повече от другите зодии се нуждаят от белтък. Затова трябва да поемат повече от другите мляко, яйца и бобови храни. От зеленчуците най-добри за тях са лукът и пащърнакът.

За тях особено силно важи правилото – по-малко сол. Лъвовете са така устроени, че за тях шоколадът и тлъстото не са толкова вредни както за другите зодии – е, да не прекаляват, де. Докато белият хляб, по който си падат, не е много подходящ за тях. Усвояват го по различен начин и вместо да ги засища, те бързо огладняват от него.

Дева

Хората от тази зодия умеят инстинктивно да си подбират най-рационалното меню, полезните за тях храни. Девите най-често се обръщат към вегетарианството, сочели статистиките. При тях добрият ефект от консумирането на тестени храни, особено макаронени изделия и билки, е по-силен, отколкото при другите зодии. За тях и заболяванията, към които са предразположени, е особенно важно да ядат задушени храни и да избягват пърженото и печеното.

Очаквайте продължение...