Обездвижването е основният проблем, който води до напълняване. Когато седите, вие ядете и калориите се трупат неусетно.

Замислете се върху начина си на живот. След работа може би се прибирате вкъщи, сядате пред телевизора и похапвате каквото ви падне.

А не може ли вместо това да отделите половин час в залата? Това е основното, затова вместете малко тренировка в програмата си. Ако не обичате тренировките с тежести, движете се... тичайте, карайте колело, но не стойте на дивана. Има толкова начини да правите упражненията си навън сред природата или в близък парк, не си търсете постоянно извинения!

Четете още: Не спират да ядат, а са слаби - що е то?

Трябва ли да го правите всеки ден?

Да, ако искате да постигнете нещо. Достатъчни са три дни тренировки в седмицата, стига те да са сериозни и пълноценни. Но не оставяйте единият ден почивка да се превърне в цяла седмица бездействие.

С упражненията ще изгаряте повече калории, отколкото досега. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени.


Диетата

Вероятно сте се подлагали на какви ли не диети и със сигурност не сте само вие. Знайте едно – няма бърза и лесна диета за отслабване.

Все пак какво е решението ? – умерена диета. Не намалявайте драстично калориите, а просто променете храните, които приемате.

Повече плодове и зеленчуци, по-малко въглехидрати и мазнини. Забравете за сочните пици, сандвичи и чипсове, или поне не се тъпчете повече от веднъж седмично с тях.

Внимавайте и какво пиете. Повечето смятат, че диетата е само в храната, като забравят за това, което пият. Повечето газирани напитки са силно калорични.

Пригответе се да бъдете малко гладни, но пълни с енергия и мотивация. Ако сте много гладни се стремете да приемате повече плодове и зеленчуци или ядки.

В крайна сметка целта на диетата е не да намали значително калориите, а да промени техните източници.

Четете още: Среднощно ядене