Диеата с риба е вероятно най-полезната за организма, а освен че е много ефективна, е и доста вкусна. На пазара у нас лесно могат да се намерят зарган, паламуд, скумрия и пъстърва – все деликатеси, които могат да направят чудеса с тялото.

Рибата е полезна освен за мозъка, нервната система, кожата и черния дроб, така и за костите, установи ново проучване на гръцки изследователи. Според тях жените, които често похапват риба, имат по-здрави стави и не страдат от остеопороза и ошипяване. От години е известно, чe консумацията на зехтин и морски дарове оказва положителен ефект върху здравето. Средиземноморската диета показва положителни резултати при запазването на костната маса при жените, смятат гръцките лекари. Освен всичките положителни качества на рибата, тя е верен съюзник и при борбата с наднорменото тегло. Тя подсилва имунната система, насища организма с калций.

Една от най-известните почитателки на рибената диета е Кейти Холмс. След като роди дъщера си Сури през 2006 г., тя изкара само на морски дарове близо три месеца. За това време актрисата успя да си възвърне перфектната форма отпреди раждането и даже да свали още две допълнителни кила.

Рибената диета, която можа да помогне на тялото да се почувства максимално добре, без да го лишава от нужното му количество животински мазнини, е много проста. За закуска се хапва един плод с кафе, обядът е от варена или печена риба и салата, а вечерата – отново от риба и зеленчуци. Режимът продължава до тогава, докато не се достигне желаното тегло.