Целулитът е широко разпространен проблем, който може да засегне всяка жена независимо в каква възраст е тя.

За премахването му се използват главно козметични терапии, които в продължение на няколко месеца дават доста добри резултати.

За по-добър ефект от козметичните терапии за премахване на целулита, трябва да се спазват здравословни диети, да се пие повече вода и да се правят физически тренировки по определена програма.

Диети за целулит

Диетите трябва да бъдат комбинирани с регулирани упражнения за ефективно контролиране и премахване на целулита. Трябва да се спазват следните няколко правила :

- Приемане на повече вода. Водата пречиства храносмилателната система и премахва токсините от тялото;

- Приемане на ниско – мастни, ниско – подсладени и със съдържание на фибри храни, като се набляга повече на плодове, зеленчуци и зърнени храни;



- Въздържане от тютюнопушене. Тютюнопушенето е причина за намаляване на кръвообръщението и допринася за преждевременно остаряване на кожата;

- Избягване на кофеин и алкохол;

- Избягване на солени храни. Солените храни увеличават задържането на водата и правят появата на целулита по-бърза;

- Храненето да е нормално, да се избягва бързото хранене, да се поддържа здравословна норма на телесното тегло. Надебеляването води до непременна поява на целулит.

Упражнения

Правете повече физически упражнения. Ако работите в офис и работата ви е свързана с постоянно стоене на стол, правете малки разходки в интервали около 1 час. Ако имате възможност ходете на работа пеша.

Масаж

Масажирайте тялото си с антицелулитни кремове. Те спомагат за премахването на целулита чрез подобряване на кръвообръщението. Също спомагат и за премахване на мъртвите клетки по кожата.