"Като еманципирана и уверена 48-годишна жена, трябва да харесвам себе си, но истината е, че мразя бедрата си", признава бюти редакторката на Cosmopolitan Айнджи Ван Лотринген.

"Подобно изказване звучи политически некоректно във време, в което се борим за позитивно отношение към женската фигура, но е факт, че ненавиждам целулита си. Мнозина очакват да го нося с гордост, но истината е, че се срамувам от него и то до такава степен, че нося дълги панталони на плажа и ако трябва да стана от шезлонга, се увивам с кърпа, за да не види никой бедрата ми.

Но това не е най-покъртителното в случая. А фактът, че посветих 11 години от живота си и 12 000 долара на борбата с целулита, за да заобичам дупето си, но ето че още не мога.

Бях на 17, когато ми се появи целулит. Първо бе по външните страни на бедрата, а след това се появиха и омразните дупки по дупето. Може би за мнозина звучи налудничаво, но това срина самочувствието ми и ме превърна в един от клиентите на разкрасителната индустрия, печелеща повече от милиард годишно на гърба на комплексите на представителките на нежната половина от човечеството.

Няма да е пресилено, ако кажа, че през последните 20 години съм пробвала всяко средство за стягане на дупето и премахване на целулита, което естетичната хирургия предлага. Тичам по пет часа седмично, тренирам с тежести и ходя на йога класове ежеседмично през последните 20 и няколко години. Имам изразени плочки на корема и рамене с мускули като на Терминатор, но дупето си е все така проблемна зона, бедрата ми са отпуснати, а целулитът - видим.

А има ли полза от всички процедури, на които съм се подлагала? Не от всяка със сигурност, но няколко ми помогнаха.

Трябва обаче да знаете едно. Няма процедура, която да направи чудеса и да премахне омразния целулит и мастните натрупвания като с магическа пръчка", споделя дамата.

"Много жени си мислят, че между тях и перфектното тяло стоят само парите. Те си мислят, че ако имат достатъчно средства, за да се подложат на скъпо струваща интервенция, ще имат стегнато и атлетично дупе. Това е напълно невярно, просто няма процедура, която да ви гарантира напълно премахване на целулита. Важно е да го разберете и да подхождате с правилните очаквания", искрен е лондонският естетичен хирург доктор Бенджи Дилън.

А ето и какво Айнджи съветва да направите, за да преборите целулита, като пояснява, че следните средства ще помогнат да намалите портокаловата кожа, но не и да се сбогувате с нея завинаги:

Ултазвукова терапия – тя въздейства върху тъканите, ускорявайки разграждането на мастните депа. Сесията с ултразвук се комбинира с нанасянето на антицелулитни кремове и гелове, тъй като уредът спомага клетките по-лесно да усвоят активните съставки в продуктите.

Механичен лимфодренаж – процедурата представлява дозирано въздействие върху зоните чрез сгъстен въздух, който предизвиква циркулация на лимфата и активното извеждане на токсините.

Електростимулация – чрез електростимулация се активира разграждането на мазнините в кожата, което води до премахване на целулитната инфилтрация.

Липо лазер – процедура с нискочестотен студен лазер, която спомага за намаляване на обема на мастните клетки.