Всички искаме да сме слаби и стройни, а за целта ни е нужен надежден помощник. Той се нарича „метаболизъм“ и когато работи на пълни обороти, за нула време се вписваме в мечтаните мерки и килограми. Ако организмът ни преработва достатъчно бързо храната, която приемаме, ще бъдем доволни от живота, защото ще се чувстваме отлично в кожата си. Е, какво чакаме? Да го задействаме този метаболизъм!

Постоянно чуваме твърдението, че една от най-важните предпоставки за доброто храносмилане е спортът и разбира се, здравословният хранителен режим. Но нека си го кажем – много малко от нас превъзмогват себе си и остават във фитнес залата за постоянно. Обикновено стремежът ни да тренираме ни държи не повече от седмица или две, а след това отново се отдаваме на блажен мързел. Ето защо сме длъжни да ви съобщим една прекрасна новина – има начин да забързате метаболизма си и чрез други методи, освен спорт. Нека видим кои са те:

Пийте повече вода



Водата има магическо действие върху тялото, не я подценявайте. Изпивайте не по-малко от 2 л на ден и ще забележите мигновено промяната. Тя ще намали апетита ви и ще изхвърляте много по-бързо излишните течности.

Хапвайте пикантни храни



Освен ако не страдате от стомашни проблеми, разбира се. Ако обичате люти чушлета, заложете на тях. Те ще спомогнат по-бързото преработване на храната, тъй като увеличават разхода на енергия. Също така поръсвайте по-често ястията си с черен пипер. Така ще ядете и отслабвате едновременно.

Не забравяйте да консумирате риба



Рибата е чудотворна, особено сьомгата. Всички модели и спортисти я обичат, защото е толкова вкусна и в същото време диетична и полезна. Тя е известна с богатото си съдържение на омега-3 мастна киселина, която спомага здравето и красивата фигура.

Пийте кафе



Не забравяйте и за билковите чайове. Кафето е отличен начин сутрин да подпомогнете метаболизма си. Освен това, то убива апетита. Какво по-хубаво от това?

Наспивайте се



Пълноценният сън е най-надеждната предпоставка за тънка талия и за цялостната ни красота. Не се лишавайте от него, защото и той е пръв приятел на метаболизма!

Четете още: 10-те златни принципа на интуитивното хранене