Автор
Веселина Петрова

Ето кои три важни стъпки ви делят от мечтаната фигура

Лято е. Мечтаем за море. Някои вече направиха първите плажни снимки. Притесняваме се обаче как изглеждаме по бански и постоянно мислим, че трябва да отслабнем. Всъщност можете да контролирате теглото си с три прости стъпки. Вижте кои са те.

Откажете се от крайностите

Не е необходимо да стоите гладни. Това само ще ви стресира и вместо да свалите килограми, ще натрупате нови. Не се критикувайте, не се срамувайте и не се самобичувайте. Просто започнете отново. Вместо да се обвинявате, минете на разтоварващ режим. И всеки ден си казвайте, че започвате да постигате мечтаното. Наблегнете на течностите и салатите. Хапвайте пресни плодове, несладки, пийте вода.

Наслаждавайте се на храната

Няма смисъл да започвате режим, ако превърнете храненето в кошмар. Вместо това се опитайте да се насладите на всяка хапка - дори на здравословната. Намерете златната среда. Измислете си готини рецепти с плодове и зеленчуци, разнообразявайте. направете си зеленчукови шишчета, комбинирайте храни, които никога досега не сте опитвали. Подгответе си салата за офиса.

Променете това, което можете да понесете

За да отслабнете, трябва да бъдете дисциплинирани. Факт. Ако не можете да го постигнете, се откажете. Започнете с нещо лесно. Работете над себе си и над начина, по който приемате храната. Намерете време да промените начина си на живот. Дори на първо четене да ви стори невъзможно. Ако го искате, ще стане. Направете първата крачка и после само напред.