Главно действащо лице в днешния ни материал е една 25-годишна дама – преди болезнено затлъстяла, а сега красавица с тонизирано тяло.

Името ѝ е Лаура Мицетич и както признава самата тя преди две години е тежала плашещите 133 килограма, но тя решава да промени това, когато приятелят ѝ я зарязва след 4-годишна връзка.

Наднорменото тегло в комбинация с ръста на Лаура, който е цели 183 сантиметра, карат младата дама да се чувства смущаващо. Поради това тя няма търпение да се отърве от излишните килограми и да се превърне в жената, която винаги е искала да бъде.

Американката си мисли, че няма да успее да постигне това по естествен път и първоначално е решена да извая мечтаната фигура с помощта на пластичната хирургия. Но това е скъпо удоволствие, което тя не може да си позволи, затова е принудена да измисли друг вариант, който да ѝ осигури желаната трансформация. И така тя започва да спазва стриктна диета и тръгва на фитнес и само след няколко месеца резултатите не закъсняват.

Лаура драстично отслабва и освен това е преборва вредните навици от миналото, включително среднощното хранене.

"Скришно ядях постоянно, дори ставах посреднощ и изяждах половината хладилник. Не беше ядене предизвикано от емоции, просто бях пристрастена."

Лаура също така споделя, че в началото ѝ е било много трудно с фитнес заниманията, но не се отказва, защото е взела диплома за учител и е започнала да преподава в училище и както самата тя признава е искала да бъде добър пример за подражание.

"Аз съм учител и размерът ми беше първото нещо, което децата забелязваха. Не, че бяха лоши - децата просто нямат проблем да бъдат честни".

Тя продължава с тренировките, като все повече набляга на упражненията с тежести, и се придържа към чисто и здравословно хранене и само след година губи почти половината си тегло.

"Хората си мислят, че външният вид, който имам към днешна дата, е дело на пластичната хирургия или е постигнат с помощта на медикаменти за отслабване, но истината е, че всичко е натурално и зад визията ми седи единствено упоритост и много труд", признава младата дама.

"Дори ми се е случвало да откраднат снимките ми, за да се рекламират хапчета за отслабване, сякаш аз съм ги използвала, но това не е вярно", допълва тя.

Лаура също споделя, че според нея тренирането с тежести я е спасило от излишна отпусната кожа и въпреки че е свалила десетки килограми, тя е с гладка кожа, без да е лягала под скалпела на някой пластичен хирург. Към днешна дата 25-годишната красавица продължава да спазва хранителния си режим и да тренира силово 6 пъти в седмицата, като признава, че вече не гледа на тренировките като ключ към добрата фигура, а като начин на живот, защото именно те са ѝ помогнали да изостави образа на жертва и да се научи да обича себе си.