Холивудските знаменитости са основни законодатели на всички нови диети. Сред странните и необичайни опити, правили звездите, се появи нов режим на основата на гъби, който завъртя умовете на милиони жени по света.

Привърженички на гъбената диета са Кейти Пери и Кели Озбърн, която шокира света с рязката промяна на фигурата си преди около година.

Според тях гъбите са зеленчук, който може да служи като главно оръжие срещу затлъстяването, като основният приоритет е, че намалява обиколката във всички части от тялото с изключение на гърдите.

Четете още: Мислете позитивно, за да отслабнете!

Гъбите обещават да помогнат на представителките на слабия пол да се вталят за две седмици, ако включите поне в едно от храненията гъбено ястие. Според диетолози гъбите са доста хранителни, което намалява нуждата от високо-калорични храни. Те поддържат функцията на червата, оставяйки чувство за удовлетворение и засищане на апетита. По този начин се предотвратява и преяждането.



Освен това те са изключително богати на протеини, които са най-добрият източник на енергия. Съдържат витамини, желязо и цинк, вещества, които правят косата, кожата и ноктите здрави и силни, пише БГНЕС.

Четете още: Майли Сайръс отслабва с йога