Хайди Клум е звезден пример за това, че успешна кариера, майчинство и щастливо семейство са напълно съвместими житейски роли в живота на една жена.

Супермоделът е абсолютна рекордьорка по бързо отслабване след раждане. Майката на четири деца влиза във форма още през първите 1-2 месеца след ражданията.

Редовен фитнес и нисковъглехидратна диета помагат на Хайди в битката за перфектни мерки.

Фитнес програмата на моделът е изработена от личния й треньор – фитнес гуруто на звездите Дейвид Кирш. „Ключът към бързото сваляне на килограми и стягане на мускулатурата е правилната комбинация от диета и упражнения”, е убеден Дейвид.

Хайди спазва стриктно своята диета, както и упражненията, които включват много тичане и спортни упражнения.

И за да не й e скучно тя от време на време вика свои приятелки да й правят компания.

С Миранда Кер:

За никого не е тайна, че австралийската топ манекенка Миранда Кер успя да постигне завидна фигура малко след раждането.

С риалити звездата Ким Кардашиян:

30-годишната знаменитост се надява за сватбата, планирана в края на лятото, да изглежда неотразима. Какво по-хубаво от това да имаш приятелка-супермодел, която да те мотивира да тичаш из улиците на Ню Йорк и така да сваляш излишните килограми? Все пак бъдещата булка трябва да изглежда зашеметяващо в прилепналата по тялото булчинската рокля, дело на модна дизайнерка Vera Wang.

С актрисата и модел Бруклин Декър:

Със супермоделът Coco Rocha:

Да си примпоним кое спомогна за популярността на Хайди Клум. През 1998 г. тя стана първото немско момиче, което се появява (при това по бански) на корицата на "Sports Illustrated Swimsuit Issue", което означава 55 милиона читатели и нова доза популярност за Хайди Клум: