Хапвайте кисело мляко, ако искате да сте във форма

26 септември 2021 | 14:49
1192
2
Инстаграм, Unsplash, Pixabay
2

Ако искате да имате здраво сърце и добър метаболизъм, хапвайте кисело мляко (или други млечни продукти). Това ни съветват американски изследователи от университета на Мейн, цитирани от Medical Daily. Техните заключения се дължат на резултатите от проведено наскоро проучване.

Учените са изследвали връзката между консумацията на млечни продукти, начина на хранене и физиологични показатели - индекс на телесна маса, обиколка на талията, кръвно налягане, кръвна захар, холестерол, както и навици като тютюнопушене и спорт.

И са установили, че млечните продукти, включително киселото мляко, се отразяват добре на много от тези показатели.Редовната консумация на кисело мляко води като цяло до по-здравословно хранене. Хора, които по-често го хапват, включват и повече плодове, зеленчуци, ядки и риба в ежедневното си меню, като в същото време ограничават подсладените безалкохолни, сладките и алкохола.


Затова тези хора са и с по-ниска кръвна захар и по-малка обиколка на талията. Освен това, според изследването, те пушат по-малко и се движат повече.

Коментари

2
  26 септември 2021 | 22:40 отговор
 

 
1
  26 септември 2021 | 22:40 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени