Най-ефективният начин за отслабване е като ограничим калориите и започнем да правим упражнения по-често.

Често, особено когато преминаваме през стресираща ситуация, това може да е особено трудно. Според клиниката Мейо, когато хората са стресирани, те се обръщат към храната като начин за разсейване. Това обаче много често води и до чувство за вина.

Вместо да се чувстваме виновни, можем да се възползваме от тези храни без калории. Те не само ни доставят важни хранителни вещества, но и изискват повече калории за храносмилането си, отколкото в действителност съдържат, пишат от dieti.info

Боровинки

Боровинките са вкусна храна без калории. Като допълнителен бонус те понижават и холестерола. Единственият минус е, че през зимата боровинките са скъпи, затова пък можем да си ги набавяме, когато са в сезон, и да ги замразяваме във фризера.

Целина

Когато ни налегне нуждата да похапнем нещо, за да уравновесим емоциите си, е изкушаващо да грабнем първото готово нещо, което видим – като пакетче картофен чипс.

За да избегнем това, в началото на всяка седмица можем да измиваме и нарязваме определено количество целина и да я съхраняваме в пластмасова кутия в хладилника. За да остане без калории, е добре да я консумираме без да я потапяме в сосове и дресинги.


Моркови

Ако целината сама по себе си не е най-любимата ни храна, можем да добавим малко моркови към сместа. И двете храни след храносмилане не носят на организма калории. Смесването им може да е полезно, защото тези зеленчуци съдържат различни витамини и минерали. Също като целината, можем да обелим, нарежем и складираме в хладилника моркови в началото на всяка седмица или пък да си купим буркан с готови бейби морковчета.

Домати

Повечето хора не гледат на доматите като на съблазнителна храна, но всъщност те са сладки и засищащи. Чери доматите са дори още по-добра опция, защото не изискват никакво приготвяне и са готови за консумация.

Диня

Динята е един от най-типичните летни плодове, а сладкият й вкус я превръща в перфектен десерт. Тъй като отнема известно време да се приготви за ядене, е добре да я нарежем преди да настъпи пристъпът на глад.

Ябълки

Ябълките са не само вкусна храна без калории, но са и чудесен източник на фибри. Тъй като фибрите ни поддържат сити по-дълго, ябълките са може би най-засищащата храна без калории в този списък. Друга полза е, че не е нужно да ги съхраняваме в хладилника. Те могат да се държат където и да е на стайна температура, което ги превръща в перфектния начин за задоволяване на пристъпите на глад следобед на работа или където и да е извън вкъщи.