Продължение.

Нека поговорим за храните, които е добре да включите в здравословното си меню. С тяхна помощ ще овладеете апетита си, защото бързо засищат, метаболизмът ви ще се подобри и ще успеете веднъж завинаги да замените снаксчетата и вафлите между храненията с нещо наистина полезно.

Аспержи

Аспержите са един сравнително скъп зеленчук и това съвсем не е без основателна причина. Всяко стръкче е пълно с Витамини А, В, С и Е, освен това съдържа голямо количество цинк (много полезен за кожата) и калий (помага за освобождаване на излишните течности в организма). Аспержите се използват и за лечение на артрит и ревматизъм.

Домати

Вкусни, пълни с антиоксиданти и могат да помогнат за успешното справяне с наднорменото тегло. Те съдържат веществото лептин, който и вид протеин, помагащ за регулацията на метаболизма и апетита.

Чесън

Може да „ухае” особено, но пък е препълнен с полезни вещества. В него се съдържа един особено важен за здравето и красотата елемент – алицин. Той притежава антибактериално действие – прави реакция с кръвта, за да създаде продукт, способен да убие множество вредни бактерии и вируси, които се образуват в тялото. В него е открит и редкият природен елемент германий, имащ противотуморен ефект. Освен това се бори с лошия холестерол и спомага за доброто храносмилане, което логично води до успешно регулиране на теглото и метаболизма.

Лютиво

Всеки знае, че лютивото покачва градусите на само в устата, но и в цялото тяло, което неминуемо води до изгаряне на мазнини. В една люта чушка се съдържа бета каротин (полезен за кожата, косата и ноктите), както и много Витамин С.

Банани

Независимо какво смятат много хора за бананите, те със сигурност могат да помогнат за свалянето, а не качването на килограми. Консумацията на банани се грижи за кожата, заради високото съдържание на цинк, подпомага умствената дейност и помага на тялото да се освободи от излишните течности.

Диня

Динята съдържа голямо количество калий, който, както вече казахме, се грижи за „отводняването” на организма. В динята има съвсем малко калории, високо антиоксидантно действие и Витамин С, който се грижи за имунната система.

Краставица

Краставичките имат много общи неща с динята, поради простата причина, че са от едно семейство! Краставицата е натурален диуретик, което означава, че с консумацията й изхвърляме излишните течности от тялото и подобряваме кръвоснабдяването в тялото.

Малинки, капинки, боровинки…

Мънички, но могъщи! Горските плодове са пълни с фибри и антиоксиданти (само една чаша с малини съдържа цели 6 гр. фибри). Освен това са с много ниско съдържание на калории.