Автор
Весела Георгиева

Искате да успеете с диетата? Ето как!

Да, нагласата е важно нещо. Важно е да бъдете положително настроени и по този начин да "подкрепите" опита на тялото си да влезе във форма.

Личният треньор Отъм Калабриз издава аудиокнига по темата. Тя носи заглавието Lose Weight Like Crazy Even If You Have a Crazy Life и в нея има конкретни съвети, които биха ви помогнали да продължите напред в борбата с излишните килограми.

View post on Instagram
 

Успехът невинаги се случва от раз. Всички го знаем. Важи както за спорта, така и за диетите. А Клабриз дава пример с децата, които се учат да ходят. Да, те падат, стават, но продължават упорито да пробват, докато не постигнат целта си.

И понеже всички сме минали по този път, първото, което можем да направим, когато започнем да се отчайваме, е да си вземем урок от детето в нас. То не е знаело смисъла на поражението, не е било обременено от общественото мнение и вътрешните си съмнения.

И един съвет - не се опитвайте да бъдете съвършени. Опитайте се да бъдете най-добрата своя версия. Да постигате напредък и да му наслаждавате.

View post on Instagram
 

Последователността в постигането на целите също е от огромно значение. Но и тя идва с практиката, напомнят още от Eat This, Not That!.

Трудно бихме свалили и един килограм, ако не си отговорим първо на въпроса защо въобще ни е нужна диета. Или здравословен начин на хранене.

Ето ги и тях:
Какво ще стане, когато отслабна?
Как ще се чувствам, когато сваля килограмите, които искам да изгубя?
Какво би се случило, ако не успея?
Как ще се чувствам, ако не отслабна с тази диета?

View post on Instagram
 

И не на последно място, добре е да си отговорите на още един генерален и важен въпрос. А именно - какво би ви попречило да постигнете това, към което сте се устремили.

Когато отговорите на всички тези въпроси, нещата сами ще си дойдат на мястото. И вие ще бъдете достатъчно мотивирани, за да успеете!

Хайде! Време е за промяна. И нека тя да започне сега!