Истинската история за булимията на Даяна, която ядоса кралското семейство

Вчера се състоя дългоочакваната премиера на четвъртия сезон на сериала The Crown, който разказва отблизо историята на британското кралско семейство.

Според източници близки до двореца, последните епизоди истински са ядосали висши членове на монархията. В настоящия сезон се обръща внимание на брака на принц Чарлз с принцеса Даяна, на хранителното разстройство на принцесата, както и на отношенията на Чарлз с настоящата му съпруга Камила Паркър-Боулс.

Близки приятели на принц Чарлз споделиха пред в. “Дейли мейл”, че според тях това е холивудска продукция, която не зачита по никакъв начин чувствата на хората замесени в сцените и че някои факти, представени в сериала, са сериозно изопачени.

View post on Instagram
 


Кадрите, в които принцеса Даяна повръща, са толкова реалистични, че дори на екрана се изписва предупреждение към по-чувствителните зрители. Този подход към представянето на живота на кралското семейство безспорно не допада на принц Уилям и на принц Чарлз и поставя под сериозен въпрос сделката между Нетфликс и принц Хари. Той и съпругата му Меган Маркъл сключиха договор с медийния гигант на стойност 100 милиона долара, а принц Хари среща все по-сериозна критика от страна на своите почитатели във Великобритания.



Нека обаче се върнем към принцеса Даяна и нейното хранително разстройство. Каква всъщност е истината за булимията на една от най-вдъхновяващите личности в световен мащаб и какво е довело до нея? Даяна се омъжва за принц Чарлз през 1981 г., когато е едва на 20 години, а борбата й с булимията винаги е била пазена в тайна, въпреки че членовете на кралския двор са били запознати с проблема. Никой обаче не проговаря за менталното здраве на Даяна до излизането на книгата “Принцесата на Уелс” на Андрю Мортън.

View post on Instagram
 


През 1995 г. Даяна сама разкрива повече за заболяването си и споделя, че то е резултат от чувството за ниска самооценка, което преследвало известната принцеса. Булимията всъщност представлява цикъл от тъпчене с храна, последван от очистване чрез повръщане, прием на лаксативи, фастинг или изтощителни упражнения. “Човек си го причинява, тъй като има толкова ниско самочувствие, че чувства, че няма никаква стойност. Пълниш стомаха си четири или пет пъти на ден, понякога и повече и това ти дава чувството на комфорт” - разкрива самата Даяна.

Ема Корин, актрисата която изиграва принцесата в The Crown споделя, че е на мнение, че към образа е трябвало да се подходи по един откровен начин. Ема дори настояла сцената, в която се показват последиците от булимията, да се появи в шоуто.

View post on Instagram
 


“Докато изучавахме езика на тялото и подготвихме документ с идеи, които имахме желания да бъдат включени в сценария” - разкрива Корин. “Смятах, че ако се опитваме да покажем булимията по един откровен начин, е необходимо да го направим изцяло, в противен случай бихме навредили на всеки, който преминава през този проблем. Не смятам, че трябва да отбягваме подобни разговори, Даяна е била откровена по темата и аз й се възхищавам затова” - допълва актрисата.