Истински хит в напитките: Измислиха мляко от картофи!

Картофът от известно време е оспорвана от диетолозите храна, но не можем да отречем, че е вкусен и хранителен. Ядем го печен, пържен, на пюре – начините за приготвянето му са много. Любителите на картофените удоволствия обаче ще са изненадани да научат, че на пазара вече се предлага и мляко от картофи.

Напитката е създадена от шведския бранд Dug и вече може да се закупи в определени супермаркети, както и онлайн. А какви са предимствата на това мляко?

Производителите акцентират върху факта, че картофите са всъщност много полезни. Един голям картоф съдържа девет грама фибри, 1502 милиграма калий (три пъти повече от банана) и 34 мг витамин Ц. Освен това картофът е богат на магнезий, витамин Б6, фосфор, ниацин и фолиева киселина.

6% от млякото са извлечени директно от картофа, което е доста висок процент за алтернативно мляко. Добавен е и грахов протеин за подсилване на хранителната стойност на млякото, както и витамин Д, витамин Б12, фолиева киселина. Не без значение е и вкусът на млякото, който, уверяват от бранда, е просто превъзходен.