Автор
Woman.bg

Излишните килограми смазват най-много самочувствието на жените

Най-смазващо въздействие върху самочувствието на жените имат излишните килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията "Севън сийс" за здравословни продукти.

Натрупването на няколко излишни килограма влияе по-зле върху женската самоувереност от лошата кожа и прическа, от болестите и клюките. Данните от допитването показват, че четири от всеки пет жени страдат от ниско самочувствие. Само 15 процента от анкетираните дами признават, че се чувстват достатъчно уверени, за да поемат инициативата за любовна игра с партньора си.



Проучването сочи още, че с възрастта самоувереността на дамите нараства. Оказва се, че 55-годишните жени са по-доволни от себе си, отколкото дамите на възраст между 25 и 34 години, пишат от actualno.com

"Жените са под постоянно напрежение в стремежа да си да изглеждат добре, сравнявайки се със своите приятелки и познати. Това влияе негативно върху самочувствието им", казва Сара Дей, представител на компанията "Севън сийс".