Не отлагайте тренировките си за тънки и стройни бедра за следващата година, защото можете да постигнете мечтаната фигура само за 10 дни.

Популярната тиктокърка Настя Янб често споделя полезни трикове и хитринки, а една от най-обичаните рубрики сред повече от половин милион последователи са именно нейните мини тренировки.

View post on Instagram
 

Скорошно видео на Настя, на чиято фигура може да завиди всяко момиче, е посветено на серия от 4 упражнения за намаляване на обема на бедрата. Най-добрата новина е, че упражненията отнемат само 10 минути и са идеални за начинаещи.

За целта ви трябва само фитнес подложка и малко свободно място.

View post on Instagram
 


1. Легнете по гръб, сложете ръце до тялото, вдигнете краката нагоре, леко свити в коленете, и ги разтворете настрани. Приберете в изходно положение. Повторете упражнението 20 пъти.

2. Легнете по гръб и сгънете коленете на ширината на раменете. Използвайте стъпалата си за опорна точка на пода. Издигнете леко таза нагоре с разтворени настрани колене и отново върнете в изходна позиция.

3. Застанете на колене, като използвате тях и дланите си за опорна точка. Преместете единия крак встрани и започнете да го вдигате 15 пъти. Повторете същото с другия крак. За максимален ефект трябва да изпълните 3 серии по 15 пъти.

4. Последният етап е скачане на въже в продължение на 3-5 минути. Ако имате възможност , не се колебайте да излезете на чист въздух. Това упражнение се счита за едно от най-ефективните, тъй като средно на час могат да се изгорят повече от 600 калории.

View post on Instagram
 

Четете още: 5 страхотни упражнения за стягане на увисналата кожа на ръцете