Автор
Woman.bg

Как да не приключим карантината с 10 кг отгоре

Днес е ден „пореден“ от началото на карантината и от деня, в който сте започнали да работите от вкъщи. Движението ви е ограничено максимално, а вие отново сте закотвени пред лаптопа, защото шефът ви следи още по-изкъсо дали се отнасяте отговорно към задачите. И макар да сте си у дома, вие отново сте под напрежение, а застоят и нервите несъмнено провокират още по-силно желанието за често хапване.

В интернет пространството се появиха не един или два колажа как изглежда човек преди и след няколкоседмична изолация. И да си го кажем честно – възможността да закръглим дупето и корема в момента е огромна. Ето защо е важно да внимаваме какво и по колко ядем. Не забравяйте, че тази грижа е от съществено значение, не само за външния ви вид, но и за здравето, така че спрете с оправданията и си създайте хранителен режим. Днес решихме да ви покажем някои здравословни опции за закуска, обед, вечеря и така любимите междинни похапвания.

Закуска:

- 1 или 2 сварени яйца, придружени с няколко маслини или извара (можете да добавите и краставица за свежест)
- кисело мляко с мюсли или чия
- 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с фъстъчено масло, авокадо или извара



Обяд:

- печена риба или риба на скара с гарнитура от салата (зелена, зелева, бобова или с цвекло, ябълка и морков)
- пилешка пържола със салата
- пиле на грил със салата
- крем супа от тиква и джинджифил



За десерт:

Можете да заложите на съвсем малко количество сушени плодове или на сусамов тахан с лъжица мед

Междинно хранене:

- сурови ядки (не повече от една шепа)
- 1 плод



Вечеря:

- печена риба със салата
- пилешко месо със салата
- зеленчуци на пара


Един от основните съвети, които трябва да следвате, за да подсилите имунната си система и да не наддадете излишно тегло, е да си набавяте богато количество витамини и минерали. Също така избягвайте максимално захарните изделия и тестото, особено сега, когато здравето на всички ни е застрашено.

Бонус съвет:

Не хапвайте на бюрото и изобщо, докато работите защото вниманието ви няма да е съсредоточено върху храната и дори хапвайки повече, няма да се заситите. Освен това, бързото хранене не е ваш съюзник. Дъвчете бавно, на малки хапки и се концентрирайте напълно върху удоволствието от яденето.

Четете още: Тайната на Ева Мендес - една и съща храна всеки ден