Автор
Ева Григорова

Как да отслабнете с 500 грама на ден: Лайфхак, който ще ви помогне да свалите килограми много бързо

Понякога, опитвайки се да свалим излишни килограми, кантарът сякаш забива на определена цифра и каквото и да правим, тя не намалява.

Опитен лекар и експерт по отслабване за жени в менопауза (през този период е най-трудно да отслабнете) сподели как да се храните, така че тялото да започне отново да изгаря мазнините ефективно.



Диетоложката Анна Кабека подканва всички, които са в задънена улица, да опитат нейната шестдневна диета, която може да ускори метаболизма и да върне тялото в режим на отслабване. Същността на диетата е шест дни подред да се консумират само протеинови продукти от животински произход: немазно месо, риба, яйца, млечни продукти.

„Този план е ефективен начин за преминаване през платото за отслабване успешно“, казва Анна в коментар за Express.co.uk. “Протеините ще ви помогнат да намалите обиколката на корема си, очаквайте да губите 500 грама (или дори повече) всеки ден!“.



След шестдневна диета диетоложката препоръчва да се върнете към обичайния си начин на хранене, като изключите от него захарта, алкохола и бързите въглехидрати.

Ако теглото все още не се понижава, Кабека предлага по-екстремна мярка: няколко дни течен детокс със сокове, бульони, безкофеинови чайове и смутита, направени от зелени зеленчуци, плодове с ниско съдържание на захар и ядки. „Смутитата съдържат комбинация от хранителни вещества, които понижават нивата на кортизола, нормализират инсулина, регулират нивата на естроген, подобряват настроението и ускоряват метаболизма“, казва Анна.



Ако се решите на такъв детокс (и е по-добре да го правите под наблюдението на лекар и не повече от пет дни подред), започнете деня с две супени лъжици зехтин и резен лимон. „Това осигурява на тялото хранителни вещества, които премахват желанието за твърди храни“, обяснява диетологът. „Първоначално жените си мислят: „Не мога“, но скоро свикват и очакват резултатите с ентусиазъм и нетърпение. А резултатите са просто невероятни!“, казва д-р Кабека.