След Нова година започваме на чисто! Да, често си казваме, че ще стартираме нещо ново в живота си, като обикновено началото е от хранителния режим.

Около коледните и новогодишните празници хапваме повечко и често качваме килца през зимните месеци. Но с воля и мотивация всичко се постига.

Има как да тушираме мисълта за храна. Ето няколко полезни трикчета:

Излезте навън. Стойте далеч от хладилника. Една разходка винаги се отразява добре на тонуса и настроението. Освен това ще ви отдалечи от мисълта за храна...

Пийте повече вода. Винаги е добре да го правите. От една страна помага при дехидратация, но също така ще е ваш приятел при борбата с килограмите. Когато отпиете няколко глъдки вода, ще запълните стомаха си и ще усетите чувство на ситост.

Закусвайте, преди да отидете в офиса. Направете си закуска у дома и се нахранете, преди да излезете. Когато сте гладни и отидете в офиса, често пъти се случва да хапнете нещо набързо и сигурно не един и два пъти сте взимали т.нар. "бързи храни", които не са никак за предпочитане. С тях нито се храните здравословно, нито пък сте сити за дълго време.

Сексът помага! Ами така си е. Освен че носи положителни емоции и приятни изживявания, сексът е свързан и с мислите. По време на секс ще забравите за глад и ще се отдадете само на горещи страсти в леглото.

Не пренебрегвайте съня. Помнете, че винаги е за предпочитане да сте се наспали. Чувствате се бодри и отпочинали. Гледайте да си лягате преди 23 часа. Липсата на сън ви кара да хапвате повечко и то в късните часове, което не е никак за препоръчване.