Автор
Ева Лъчезарова

Как да устоим на изкушението all inclusive

Със сигурност почти всяка от нас е положила неимоверни усиля да постигне перфектна форма преди да се появи на плажа през лятото.

Щом дойде време за почивка, обаче залагаме на оферти all inclusive, като не се замисляме, че те могат да бъдат пагубни за фигурата ни и да изхвърлят всички положени усилия на вятъра.

Убедени сме разбира се, че включеното в цената на нощувката изхранване би спестило ценни средства, как обаче да избегнем подутия корем на плажа?

Да не говорим, че ако става въпрос за почивка в чужбина нещата стават още по-сериозни и организмът ни, който не е свикнал с месната храна може да реагира доста неприятно.

И така, ето ги и нашите съвети:

Където и да сте не забравяйте да пиете поне по два литра вода на ден. Никоя друга напитка не може да замени натуралната вода.

На закуска обикновено хотелите предлагат омлет, яйца, сладкиши, зеленчуци, плодове, препечени филийки, конфитюри, сирена и колбаси. За закуска е добре да хапнете лека и питателна храна, затова заложете на яйцата, пресните зеленчуци и ако е възможно на мюсли с мляко. Ако пък ви се хапва сладко, сутрин определено можете да си го позволите. Възможно е да „прегрешите” с филийка с конфитюр или дори с кремче.

Най-важното е да не се притеснявате да излезете от ресторанта с леко чувство на глад. Ситостта ще дойде на плажа, тъй като информацията затова, че сме сити „се придвижва” бавно от стомаха към мозъка. Другото важно нещо е, че под жаркото слънце няма да сте преяли, а ще ви бъде леко и комфортно.

Ако спазвате това просто правило и по цял ден се забавлявате на плажа е доста възможно да се върнете в още по-добра форма след почивката си.

Определено не ви препоръчваме да пропускате обяда. В противен случай рискувате да ядете твърде много на вечеря. По-добре хапнете лека салата или супа и така ще се избавите от вечерното преяждане. Най-добре е да избягвате десертите, ако пък ви се хапва нещо сладко – заложете на плодовете.

За вечеря заложете отново на салата, ако имате по-голям апетит хапнете нетлъсто месо или риба.

Колкото можете се въздържайте от алкохола, особено от по-твърдите му варианти, тъй като той „носи” в себе си излишни калории и води до подуване на корема и главоболие.