Един материал, който всъщност може да ви бъде много полезен за идващите празници!

Сигурно, ако се допитате до някой доставчик на храна, който често работи нощна смяна, той ще ви отговори, че голям процент от клиентите, които си поръчват пица в 2 ч през нощта, са прилично подпийнали. Всички знаем колко упорит може да бъде пиянският глад и как не можем да заспим, ако не хапнем нещо вкусно и мазно, най-често пица, пържени картофки или дюнер. И точно в тези моменти ние правим лоша услуга както на теглото си, така и на здравето си. Затова днес ще ви дадем идеи какво да консумирате, когато изпитвате добре познатия „пиянски глад“.

Пълнозърнести крекери

Те са засищащи и в същото време няма да ви натоварят. Хем ще задоволите глада си, хем на другата сутрин няма да съжалявате. Ако все пак ви се прииска нещо мазно, можете да добавите фъстъчено масло.

Пуканки

Разбира се, в никакъв случай не трябва да прекалявате с количеството. Но ако се притеснявате, че ще се отразят на теглото ви, може да ги заместите с оризови бисквити.

Овесени ядки

Малка порция овесени ядки ще ви дойдат наистина добре, въпреки че не е препоръчително да ги консумирате вечер. Единственото условие е те да се добре сварени и да са омекнали, за да не натоварвате стомаха си. Също така е хубаво да ги комбинирате с нискомаслено мляко.



Палачинки

Може да си позволите, но само една или две. И не прекалявайте със сладкото или с какъвто друг пълнеж сте избрали.

Супа

Избягвайте крем супите, защото са наситени на мазнини. По-скоро заложете на бульон и зеленчуци.

Панини със зеленчуци на грил

И нека зеленчуците наистина са на грил, а не пържени. Можете да добавите и сирене, но малко. По този начин ще се заситите с нещо вкусно и здравословно. Ако сте запалени по месото, можете да добавите и печено пиле.


Банани

Най-лесното нещо, което можете да направите, когато сте подпийнали, е да отидете в магазина и да си купите банан, който можете да изядете веднага. Бананите са добър източник на витамини и също така са засищащи.

Вегетарианска пица

Добре, де. Пицата не е най-лошият избор, когато сте под влиянието на алкохол. Съветваме ви да си хапнете едно парче вегетарианска пица. Избягвайте месото и сиренето, тестото и зеленчуците са ви напълно достатъчни.



Вода!

Много е важно да не забравяте да пиете вода, когато сте консумирали алкохол. Той има лошия навик да ни дехидратира и обикновено това се усеща на другата сутрин. Затова е най-добре между наздравиците да пиете и вода. Избягвайте напитките, които съдържат кофеин.

Четете още: Мантрата на Сиара, която й помогна да отслабне след раждането