Автор
Woman.bg

Кога е най-доброто време от деня за тренировки

Един от най-големите спорове сред трениращите винаги е бил кога е по-полезно да се потим във фитнес залата. Някои подкрепят тезата, че е препоръчително да сме физически активни сутрин, а други са точно на обратното мнение. Но истината май е някъде по средата. Ето какво казва медицината по въпроса:

Хората, които тренират сутрин имат по-добро кръвно налягане и имат пълноценен сън, а от друга страна човек има повече сила и издръжливост за тренировка надвечер. Според проучвания идеалното време за визическо натоварване е между 16 ч. и 20 ч.

И все пак, най-доброто време за тренировка е това, което е съобразено с възможностите и графика ви.



Спортът е нещо прекрасно, което кара тялото ви да се чувства щастливо, независимо колко е часът. Сутрешните тренировки са чудесен избор, защото това е най-доброто начало на деня, а от друга страна все още не сте толкова напрегнати и психически изморени. За целта трябва просто да станете 15-20 минути по-рано и да си направите няколко ефективни упражнения. Не чакайте да се почувствате достатъчно отпочинали, за да се отдадете на физическа активност, в противен случай никога няма да стигнете до тренировката.

С времето ще свикнете да заспивате и да се събуждате рано. Подгответе всичко, което ще ви е необходимо за тренировката още от предната вечер. Така ще спестите време и ще имате по-голям стимул. Можете да си организирате ходене до фитнеса с приятел, това също ще ви помогне да бъдете по-ранобудни и активни.



Вечерната тренировка пък е чудесен завършек на работния ден и е начин да разтоварите психическото напрежение, което сте насъбрали в офиса, преди да си легнете. Създайте си навика да тренирате няколко дни в седмицата и не приемайте покани за по чаша вино с приятели. Нека тези вечери си останат само за спорт. Още един хитър начин да топите калориите и напрежението след дългия ден е да си правите джогинг по пътя от работа до вкъщи. Така ще се чувствате бодри и ще се приберете в добро настроение.



А вие кога предпочитате да тренирате и защо?

Четете още: Упражнението на Хилария Болдуин за хубав секс