Интензивните и много натоварени тренировки не са добър начин за елиминиране на натрупаните мазнини. Изследванията показват, че значително по-добри резултати се постигат с многократни повторения на по-лесни упражнения.

Защо?

Честотата на повторенията допринася за изгаряне на мазнините. Организмът започва да ги изгаря известно време след началото на тренировката. Веднъж започнал, този процес продължава и след краят на упражнението. Най-ефективният начин за изгаряне на мазнините е когато работите на 50% от физическия си капацитет, и задържате това темпо за по-дълъг период от време.

Четете още: Диета с кленов сироп

Ако искате да отслабнете не яжте между отделните хранения.

Интензивният характер на физическата активност предизвиква бързо изгаряне на всичките въглехидратни резерви и като следствие от това се явява голямата умора. Не само че няма да успеете да засегнете мазнините, но ще бъдете изморени и гладни. Обратно – ако тренирате с умерено темпо няма да чувствате нито умора, нито глад. На края не забравяйте, че съкращаването на мускулите води до изгаряне на мазнини. Колкото повече и по-често ги натоварвате, толкова повече мастни наслагвания изгаряте.

В обобщение:

Висококалоричната вечеря е катастрофа за тези, които искат да отслабнат

Тренирайте не толкова интензивно, но по-продължително!

Четете още: Помагат ли наистина медикаментите за отслабване?