Автор
Цвета Герчева

Колко часа трябва да бягаш, за да изгориш калориите от 1 козунак?

Еуфорията около Великден тече с пълна сила, а вкусните козунаци са сред най-честите гости на трапезата ни. Замисляме ли се обаче колко време трябва да прекараме в тренировки, ако искаме да неутрализираме вредното въздействие на сладките празнични хлябове?

Екипът на woman.bg направи проста калкулация колко часа трябва да бягаш на пътеката във фитнеса, ако решиш да хапеш един козунак на Великден, без това да се отрази на талията ти. И тук изобщо не говорим за домашните вкусотии, които са с мнооого масло и даже малко свинска мас, в допълнение с локум и много стафиди. Там положението с калориите е толкова сериозно, че не бихме си развалили празника, за да ги пресметнем.


И все пак - в един най-обикновен козунак от магазина има около 370 калории в 100 грама. Ако приемем, че нормалния козунак е около 1 килограм (тук мълчим за тези, които си купуват козунаци по 2 и 3 килограма), то в един такъв великденски деликатес се оказва че има 3 700 калории.



Попитахме фитнес специалист колко време ни е нужно, за да изгорим тези калории. Според него, ако хабим средно по 600 калории за леко бягане на пътеката във фитнеса, трябва да се потим 6 часа без да спираме, за да изгорим калориите само от един козунак.



А сега се замислете вие колко парчета козунак хапнахте днес. Е, колкото и да е, не забравяйте, че до юни остава само един месец и ако някога е подходящо да започнете диета - то това е сега!