Личният треньор на Дженифър Анистън издава кои са любимите ѝ упражнения

За своите 51 години Дженифър Анистън е сред актрисите, за които трудно можеш да отречеш, че изглеждат удивително млади за възрастта си.

Освен с младежко излъчване, бившата на Брад Пит определено може да се похвали и с перфектна фигура. За поддържането ѝ обаче акрисата полага доста усилия, придържайки се ежедневно към серия от упражнения под ръководството на своя треньор - Леон Азубуйк.

Предлагаме на вниманието ви тренировъчния режим на Дженифър, който лично той разкрива пред Evening Standart.



Загрявка

"Много хора прескачат предварителната загрявка, пренебрегвайки значимостта ѝ. Нейното прилагане обаче е от изключително значение, за да бъде тренировката ефективна. Освен това пропускането ѝ може да се окаже сериозна предпоставка за травма или контузия, особено ако не се внимава. И както апетитът идва с яденето, така и разтягащите упражнения могат да възвърнат нужния тонус и изгубеното желание за движение. Дженифър загрява в продължение на 15 минути", споделя Леон.

Йога и Джъмпинг Джак

"След като приключи със загрявката, Анистън се захваща с йога. След нея идва ред на високите подскоци, плавно преминаващи в Джъмпинг Джак - подскок с разтваряне на ръцете и краката. Финализира ги със скачане на въже, което мразеше да вижда пред очите си в началото, но сега е истински експерт", разказва треньорът на Дженифър.



Бокс

"След като е натоварила достатъчно добре долната част на тялото, време е за горната. Боксът е особено подходящ за случая, тъй като ефективно натоварва необходимите мускулни групи и поддържа стегнати ръцете. Умерените боксови тренировки помагат на дамите и за извайването на гърба. Истината е, че Анистън е голям привърженик на бойния спорт и често слага емблематичните червени ръкавици, раздавайки крошета по боксовата круша. Освен че е полезен за сърцето, боксът влияе добре и на ума. Чрез него човек може да разтовари съзнанието си, освобождавайки се от натрупаното напрежение", пояснява треньорът ѝ.

Планк

Когато реши да разнообрази програмата си, Джен се насочва към гирите или прави планк - изометрично упражнение, с което тя стяга коремните си мускули, укрепва бедрата и в същото време извайва раменете си. "Тя се справя с всяко упражнение, което ѝ дам, и сякаш нищо не е в състояние да я изплаши. За нея планкът не е никакъв проблем, лесно успява да го изпълни в продължение на цели три минути", хвали я още Леон.

Натоварване на различни мускулни групи

От понеделник до събота треньорът на актрисата ѝ възлага упражнения за натоварване на различните мускулни групи. "Това е една жена, която винаги е изглеждала невероятно, а аз имам задачата да ѝ помогна да поддържа този вид максимално дълго", гордее се с ученичката си Азубуйк

Четете още: Моден сблъсък: Дженифър Лопес срещу Дженифър Анистън