Продължение.

Опитайте някои от следните съвети, които гарантирано ще ви помогнат да отслабнете, без да се подлагате на тежки и строги диети:

- Една чаша червено вино предпазва от трупането на тлъстини, особено в коремната област. Ресвератролът в гроздето спира развитието на мастните клетки около талията.

- Слушайте приятна музика, докато се храните. Така ще се отпуснете, ще дъвчете по-бавно, ще ядете по-малко и ще спрете, когато се нахраните.

- След хранене дъвчете 15 минути дъвка без захар и отново след 2 часа, за да избегнете желанието за следобедна закуска.

- Правете повече секс. Освен че ще изгаряте по 150 калории за 20 минути, ще активирате хормоните, които засилват метаболизма и укрепват мускулите.

- Яжте нарове. Те намаляват склонността на организма да трупа мазнини и са толкова сладки, че отслабват апетита към сладки храни.

- Печете месото на скара, защото при този процес на обработка от него изтичат излишните мазнини.

- Пийте зелен чай. Той съдържа вещество, което влияе на оксидирането на мазнините и метаболизма.

- Яжте зрял фасул веднъж седмично. Той съдържа ензим, който сигнализира на организма да разгражда натрупаните тлъстини, зарежда с енергия и подобрява метаболизма.

- Дайте предимство на спанака пред всички зелени зеленчуци. Той осигурява двойно повече фибри, което помага на организма да обработва мазнините по-ефикасно.

- Яжте козе сирене. То има с 40% по-малко калории от кравето сирене.

- Включете лещата във всяко ядене, за да отслабнете със 7 килограма за 10 седмици. Тя е пълна с аминокиселината леуцин, която изгаря бързо мазнините.

- Яжте „добри мазнини”, за да изгорите тлъстините. Те се съдържат в яйцата, орехите и олиото от рапица. Освен това намаляват и риска от сърдечни заболявания.

- Пийте сокове с пулпа. Допълнителните фибри в тях засищат за по-дълго време.

- Закусвайте. Хората, които пропускат да задействат метаболизма си със закуска, поемат дневно по 100 калории повече.

- Изяждайте по 1 ябълка 15 минути преди хранене. След това ще консумирате средно 187 по-малко калории.

Очаквайте продължение.

Източник: health.bg