Да, понякога просто не можем да спрем да ядем, хапваме от тук, от там и пак сме гладни и всяка една храна, която е на педя дистанция от нас е потенциално „лакомство“.

Малките закуски между основните хранения всъщност могат да бъдат и изключително полезни, но трябва да сме наясно кои са „добрите лакомства“. Те засилват метаболизма, т.е. тялото ни започва да изгаря калории много по-бързо, полезни са за стомашно-чревните пътища и превръщат отслабването в приятен процес.

Всички знаем, че с гладуване не се отслабва, но, когато говорим за малки закуски, нямаме предвид по няколко понички между храненията.

Здравословен, бърз и лесен начин на набавяне на енергия, когато не сме много гладни, е консумирането на плодове.

Четете още: Зареждането на телефона в спалнята води до затлъстяване

Вземете един плод, нарежете го на парченца и го поставете в малка чиния. Нарязаният плод като количество винаги изглежда повече от целия. Така ще залъжете окото, че всъщност сте приготвили по-голяма порция и мозъкът ще получи сигнал, че получава достатъчно храна и няма нужда от допълнителни въглехидрати. Приготвянето отнема само минута, а консумирането не носи чувство на вина!