Яйчената диета става все по-популярна напоследък, благодарение на няколко суперизвестни знаменитости, които успешно да свалили по някой килограм с нея.

За ролята си в "Пианистът" Ейдриън Броуди сваля 13 кг, като следва вариант на режима, добавяйки в менюто си риба и задушени зеленчуци на вечеря, пише сп. Grazia. Има няколко разновидности на диетата- някои включват единствено яйца и вода, но по-умерените предвиждат зеленчуци. В общи линии става въпрос за вариация на Аткинс, т.е. редуциране количеството на приеманите въглехидрати. Диетата обаче изключва цели групи храни и не е балансирана.

Позволявайте си: яйца! Повечето хора обичат яйца, но как ви се струват 9 на ден? Е, позволено ви е пиле, но в минимални количества. Разрешени са нисковъглехидратните зеленчуци и салатите.

Лишавайте се от: въглехидрати: хляб, паста, ориз и картофи, месо (може пиле в минимални количества), плодове (освен грейпфрут), млечни продукти, захар, алкохол, кофеин, и всякакъв вид готова храна.

Примерно хранене: вечеря - омлет от две яйца, спанак и домати.

Внимание: диетата понижава апетита и ускорява изгарянето на калориите, но НЕ е балансирана и здравословна. Недостигът на въглехидрати прави упражненията невъзможни.