Автор
Woman.bg

Най-бързо извайващата тренировка за цялото тяло – Fit Pump

Днес Михаела Василева от Fit City ще ви посвети в тайните на Fit Pump. Чудите се каква е тази тренировка? Ето какво споделя Михаела:

"Искате да изгорите ненужните мазнини и да стегнете мускулатурата на цялото си тяло?! Да, това е правилната тренировка за вас. Тя е подходяща както за начинаещи така и за напреднали. Сигурно ще си кажете – как така? Веднага ви обяснявам:

FIT PUMP е фитнес-аеробик програма, в която се използва голямо разнообразие от тежести - гирички, дъмбели, леки или тежки щангички или пък тежестта на собственото ни тегло. Всеки сам преценява колко и как да се натовари, в зависимост от физическата си подготовка и кондиция. Естествено под контрола, препоръките и помощта на инструктора, който с усмивка ви помага да доизваете там, където желаете. Всичко това се осъществява на фона на мотивираща и надъхваща музика, с която неусетно се правят нужните повторения. Тя не е просто фон, а се използва и за напътствие на участващите в тренировката - всяка музикална част си има точно и определено движение/упражнение.

Пъмп програмите са с продължителност между 30 и 60 минути (зависи от инструктора - какво и как ви е приготвил), като са разделени на интервали с кратки почивки между тях. Това също спомага тренировката да е подходяща за хора с различна степен на физическа подготовка - успешно тренират и успяват да направят цялата програма (тренировка) всички участващи в нея. Както знаем интервалната тренировка е една от най-подходящите за редуциране на мастната тъкан – горят се мазнини по време и след самата тренировка.

Как протича един час по Фит Пъмп?

Започва се със загрявка на цялото тяло – без, или с леки тежести като се минава през основните класически упражнения, които ще са част от тренировката. След това „се започваме“, както обичам да казвам аз. Редува се натоварване на големи и малки мускулни групи, използвайки избраните от всеки участник тежести. Натоварваме седалището и бедрата; гърба и продълговатите мускули на гърба (за здрава и стройна стойка на тялото ); гръдната мускулатура, антагонистите, нужни за красиви и стегнати ръце - бицепс и трицепс; рамена; естествено корем ( горна ,долна част, както и коси – странични коремни мускули) и завършваме с приятен и необходим стречинг на всяко едно натоварено мускулче. В тренировката по Fit Pump не сме ограничени. Т.е. да, предмно се води силова самата програма, но може успешно да се включват и леки кардио елементи (от лесен вариант на изпълнение до вариации за напреднали атлети). В тренировката нито една мускулна група не остава ощетена и подценена и точно заради това Fit PUMP има толкова глобален успех над всички хора, решили да се включат.

FIT PUMP е доказана тренировка, в която ще стопите мазнините, ще увеличите силата си и ще ускорите растежа на чистата мускулна маса. Да, това е тренировката за вас при професионалисти-лицензирани и компетентни инструктори, разбира се!".

"Смело пробвайте и сами ще се убедите в думите ми. И накрая едно любимо мое твърдение - „Спортът не прибавя години в живота, а живот в годините!“. Спортувайте!", казва Михаела Василева

Вижте още на: www.fitcity.bg