Автор
Woman.bg

Най-добрите трикове за сваляне на килограми

Често не е нужно да се подлагате на радикални промени в начина си на живот, за да се отървете от излишните килограми.

Невероятните вталяващи трикчета, които ви предлагаме ще ви помогнат да промените начина си на хранене и да изпробвате едни от най-популярните методи за бавно, но славно изгаряне на калории.

Студен ментов чай

Важно е да приемате много течности, за да поддържате тялото и здравето си във форма. Но водата сякаш за много хора е една от най-досадните напитки на света. Затова ви предлагаме да я овкусите с парчета краставица и лимон или пък да я замените с изстуден ментов чай с малко мед.



Подуването обикновено е една от главните причини силуетът ви да бъде непропорционален. Твърди се, че ментата спомага за премахването на излишните течности от тялото и ако я приемате достатъчно често подутият корем ще ви напусне завинаги.

Здравословни закуски

Онези, които съзнателно се отказват от похапванията между основните хранения могат да повече да навредят, отколкото да помогнат на отслабването.

Препоръчително е да хапвате плодове, а още по-наложително е да забравите за твърдения от сорта, че от фруктовата захар се пълнее. Захарта в меда и плодовете се усвоява много бързо от организма и чрез витамините и останалите хранителни вещества в тях зареждате тялото си с живот и здраве.



Веднага ви даваме идея за една вкусна и лека следобедна закуска – купичка кисело мляко, подсладено с мед и плодове (ягоди, пъпеш, ябълки, праскови, грозде, смокини и пр).

Никакви дресинги

Време е за правилно овкусяване на салатите. За да придадете на свежата купа салата мек и така подходящия леко мазен вкус нарежете в нея авокадо или сложете хумус.

Зехтинът си остава добър вариант за овкусяване на салатата, но и с него е препоръчително да не се прекалява.



Хранете се на всеки 3-4 часа

Метаболизмът ви има жизненоважна нужда да се стимулира да работи постоянно, за да може да обработва хранителните вещества на пълни обороти и съответно да изгаряте онова, което ядете. А това става с чест прием на храна, пиене на вода и в никакъв случай заседяване на едно място повече от 40 минути (достатъчно е да си правите кратки разходки из офиса или, ако работите на по-горен етаж в сграда, да слизате и да се качвате пеша по стълбите няколко пъти на ден).



Да живеят хрупкавите храни

Хрупането по време на ядене има уникалната способност да кара ума да си мисли, че стомахът ви е пълен.

Броколи, целина и моркови са едни от най-добрите и здравословни варианти за хрупкави храни в менюто ви.



Термогенни храни


Този тип храни карат организма да изразходва повече енергия по време на усвояването им. А колкото повече енергия се изразходва, толкова повече калории се изгарят.

Хапвайте целина, зелен боб, краставици, гъби и зелена салата. Тези зеленчуци са много ниско съдържание на калории.