Градусите все още са под нулата, но ние не спираме да мечтаем за по-топлите дни от годината.

И докато чакаме пристигането им, решихме да поработим върху тонизирането на фигурата, за да може да посрещнем пролетно-летния сезон със самочувствие.

Ако нямате свободно време да посещавате фитнес залата, ви предлагаме да заложите на тренировки в дошашни условия. В поредица от материали ще ви покажем ефективни упражнения за различните мускулни групи, които за нула време ще изваят фигурата ви.

Започваме с няколко изпитано ефикасни упражнения за корем. Вижте ги в следващите редове:

Планински катерач

Легнете на земята и застанете в поза като за лицева опора. Сгънете единия крак към гърдите, стягайки коремните мускули. Върнете го в изходна позиция, след което сгънете другия по същия начин. За да бъде упражнението наистина ефективно и да има не само стягащ ефект, но и да е вид кардио натоварване, ви предлагаме да го изпълнявате с по-бързо темпо.

Руско извиване

Седнете на пода с леко повдигнати от земята крака. Позицията на тялото ви трябва да е такава, че подът и гърбът ви да изписват ъгъл от 45 градуса.

Съберете ръцете си пред гърдите и завъртете тялото наляво, докато дясното рамо застане в една линия с левия ви крак. След това се завъртете на другата страна, докато лявото застане в една линия с десния крак.

Махало

Легнете по гръб с ръце разперени встрани и крака, прибрани плътно един до друг и вдигнати във въздуха.

Започнете да пускате краката наляво, докато те достигнат на няколко сантиметра от пода. След което ги върнете към изходната позиция и без да правите пауза на нея ги спуснете вдясно. Като отново внимавате да не опирате земята.

V-образни коремни преси

Легнете по гръб на пода с ръце изправени над главата и отпуснати на земята. Вдигнете крака нагоре, като ги държите максимално изправени, едновременно с тях повдигнете ръцете и трупа си към пръстите на краката. Когато достигнете максимално висока точка, задръжте за секунда и след това бавно върнете в изходна позиция.

Паяк

Застанете в поза планк, след което свийте левия крак настрани към левия лакът. Бавно го върнете в изходна позиция и свийте десния към десния лакът.