Супермоделът Наоми Кембъл разкри, че никога не е полагала усилия да поддържа килограмите си.

42-годишната британска манекенка никога не е разчитала на диети или упражнения, за да се поддържа стройна и обича да похапва вкусна храна.

"Не знам много за килограмите и възрастта. Теглото никога не е било част от моето време, а работех всеки ден. Никога не съм полагала усилия за теглото си и смятам, че храната е нещо приятно", споделя Наоми пред сайта People.com.



Тя признава, че е "благословена, че все още работи" в толкова конкурентна индустрия и смята, че младите модели трябва да са готови да изпъкнат, за да бъдат забелязани, тъй като са силно конкурирани от актрисите за участия в рекламни кампании и корици на списания.

"Сблъскваш се с много момичета, които вършат същата работа, а само няколко биват избирани, така че трябва да имате нещо изключително, за да привлечете внимание. Като цяло светът е по-конкурентен в наши дни, а няма истинска подготовка, така че определено е по-трудно да спечелиш корица на списание. По-трудно е да спечелиш участие в рекламна кампания, защото вече не се използват модели за тях", казва Кембъл.



В разцвета на кариерата й Наоми, заедно с Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Кейт Мос, беше смятана за супермодел, но тя не харесва това определение и смята, че сега то се използва прекомерно за настоящите "работещи модели".