Автор
Woman.bg

Невероятна промяна: Момиче свали 50 кила с домашна храна

Ако страдате от наднормено тегло, ако кантарът ви е враг, а хамбургерите ваши постоянни спътници, историята на Меган Ленс определено ще ви вдъхнови за промяна. Вижте какво споделя тя.

„Винаги съм знаела, че съм дебела. Когато бях в средното училище, имах извивки, гърди и бях по-висока от съучениците си. В гимназията напълно осъзнах проблема си с наднорменото тегло.
Изпитах ужас от вида си: бях ужасно дебела и грозна. Започнах да ограничавам храната. Вярвах, че като не слагам и залък в устата си, ще отслабна. Разбира се, попаднах в омагьосания кръг на хранителните разстройства.


В колежа положението стана трагично. Затварях се в общежитието и се тъпчех с храна. Пиех тонове безалкохолни. Килограмите ми скочиха рязко. Никога няма да забравя една разходка с приятели. Беше вечерта, бяхме в парка и решихме да се покатерим на едно хълмче. Всички тръгнаха напред, а аз не можах да ги настигна.

Престорих се, че говоря по телефона, за да забавя темпото. Не исках другите да разбират, че дори елементарна физическа активност ми коства толкова много усилия. Когато завърших колежа, кантарът показваше 127 килограма.
Реших да се взема в ръце. Опитах какви ли не диети, но бързо се отказвах, сломена от растящите кила. Ударих 136.


Време беше за промяна. Моментът настъпи в края на 2016 г. Когато посрещнах новата година, си обещах, че ще се променя напълно. Дължах го на себе си. По същото време гаджето ми също трябваше да отслабне. Докторите го предупредиха, че ако не намали теглото си, ще развие диабет.

И така започнахме да се подкрепяме взаимно в борбата с наднорменото тегло.
Отказах се от ресторантите за бързо хранене.

Преди да започне промяната ми, се тъпчех с всевъзможни нездравословни храни: шоколад, бонбони, сладкиши, сладолед, чипс, хамбургери, хотдог, пържени картофи. Пиех само подсладени газирани напитки.


Избрах си хранителен режим и започнах да си приготвям домашни здравословни ястия. Не съм вярвала, че с тях ще отслабна. Но чудото лека-полека започна да се случва. Започнах и да тренирам. Гаражът се превърна в домашен фитнес.
През 2018 г най-накрая кантарът ме зарадва. Бях с цели 50 килограма по-слаба. Доближавах се до теглото, за което мечтаех от години. Но няма да спра, защото знам, че битката с килограмите е до живот.“