Автор
Woman.bg

Невероятна промяна: От грозното пате до красива дама

Кейт Пери е само на 25 г., но вече е претърпяла огромна трансформация. Младото момиче се е разделило с 40 кг за 5 години. Тя извървя дълъг път, за да се сдобие с необходимото за една жена самочувствие и днес има много какво да ни каже по въпроса.

Категорична е, че комбинацията между огромен апетит, потискане на самочувствието, безпощаден мързел и безсънни нощи, прекарани пред компютъра в игри и чатове, са я докарали до ужасяващите 115 кг.

„Когато бях тийнейджърка до училището ми имаше китайски ресторант, който много често ме изкушаваше и постоянно обядвах там. С времето килограмите се трупаха, но това не ме притесняваше особено, докато не осъзнах, че не представлявам никакъв интерес за момчето, а всичките ми приятелки вече си имаха гаджета.“, споделя Кейт.



Кантарът ставал все по-безпощаден към нея, а тя все повече се притеснявала да излиза с приятели навън, тъй като винаги се сравнявала с другите момичета, които били много по-слаби от нея. Неведнъж е била обект на подигравки от страна на съучениците си и това още повече сринало самочувствието ѝ. Кейт решава да сложи край на този ужас преди 5 години, като започва да ходи на фитнес и се обръща към професионалната помощ на треньор.

„Честно казано мисля, че сама успях да се мотивирам и да започна промяната. От дълго време знаех, че искам да отслабна, защото това щеше да ме накара да се почувствам много по-добре. Просто трябваше да предприема първата крачка, а щом видях резултат се мотивирах още повече.“, разказва тя.

Днес няма и спомен от 100-килограмовата Кейт, ходела някога с наведена глава. Сега на нейно място виждаме едно красиво и фино момиче, с отлично тренирано тяло. Тя вече е влюбена във фитнеса и тренира 4 пъти седмично, а резултатите са наистина смайващи.

Разбира се, огромната промяна в теглото на Кейт не се дължи единствено и само на добре изграден тренировъчен режим, но и на корекции в менюто ѝ. Вместо китайско и шоколад, тя вече похапва овесени ядки за закуска, риба тон със зеленчуци и ориз за обяд и картофи със салата за вечеря. Друг важен елемент от отслабването за нея е кантарът.



„Отдавна вече не измервам теглото си, защото не мисля, че цифрата, която показва кантарът е най-важното и не мисля, че тя е единственото доказателство за резултатите от фитнеса и диетата. Преди се мерех често и това ме правеше нещастна, защото мислех, че теглото е най-важният показател. Сама мога да усетя дали съм напълняла по начина, по който се чувствам, както и по това как ми стоят дрехите. И въпреки че не знам точно килограма съм в момента, мисля че резултатите от труда ми са очевидни. Следващата ми цел е да започна да стана треньор на други хора, които също като мен, се борят с килограмите и да им помогна да постигнат мечтата си“, споделя Кейт.

Тя вярва, че спортът може да бъде най-добрият начин за перфектната фигура и не е нужно да се примиряваме с излишните килограми. Още днес трябва да започнем борбата си с тях, защото ключът е в желанието и правилната психическа нагласа.

Четете още: Преяждането - болестта, от която страдаш, без да подозираш