Ново 20: По-добре да сте пълни, но спортуващи, отколкото слаби и на диета

По-добре да сте дебели и да спортувате, отколкото да сте слаби. Това е изводът от ново проучване, свързани с диетите, излишните килограми и здравословния начин на живот.

С оглед на пандемията и фактът, че животът се промени коренно за много от нас, експерти направили проучване, в което било доказано, че е далеч по-положително човек да бъде пълен и да тренира, отколкото да спазва строги диети, да отслабва и да не се движи. Ползите от спорта са доказани във времето и дори излишните килограми се оказа, че не са толкова страшни за здравето, отколкото липсата на физическа активност.

Според експертите, ако искате да живеете по-дълго, то трябва да се съсредоточите много повече върху редовните упражнения, отколкото върху диетите. Проучването доказва и още един любопитен факт, а именно че през последните 40 години все повече хора се борят с килограмите и спазват диети, но за сметка на това затлъстяването е нараснало. Те стоят още зад твърдението, че ако човек обръща повече внимание на физическата си активност и спортува редовно, то няма да се сблъсква с т.нар."йо-йо" ефект при промяна на хранителния си режим.

Експертите са категорични, че многократното отслабване и строгите диети могат да доведат до още по-голямо затлъстяване, именно заради липсата на движение.

Четете още: Секси след 30? Ето от кои 5 храни трябва да се откажете