Ново 20: По-добре да сте пълни, но спортуващи, отколкото слаби и на диета

03 ноември 2021 | 08:46
9310
2
снимки: Pexels
2

По-добре да сте дебели и да спортувате, отколкото да сте слаби. Това е изводът от ново проучване, свързани с диетите, излишните килограми и здравословния начин на живот.

 

С оглед на пандемията и фактът, че животът се промени коренно за много от нас, експерти направили проучване, в което било доказано, че е далеч по-положително човек да бъде пълен и да тренира, отколкото да спазва строги диети, да отслабва и да не се движи. Ползите от спорта са доказани във времето и дори излишните килограми се оказа, че не са толкова страшни за здравето, отколкото липсата на физическа активност. 

жена

Според експертите, ако искате да живеете по-дълго, то трябва да се съсредоточите много повече върху редовните упражнения, отколкото върху диетите. Проучването доказва и още един любопитен факт, а именно че през последните 40 години все повече хора се борят с килограмите и спазват диети, но за сметка на това затлъстяването е нараснало. Те стоят още зад твърдението, че ако човек обръща повече внимание на физическата си активност и спортува редовно, то няма да се сблъсква с т.нар."йо-йо" ефект при промяна на хранителния си режим.

жена

Експертите са категорични, че многократното отслабване и строгите диети могат да доведат до още по-голямо затлъстяване, именно заради липсата на движение. 

Четете още: Секси след 30? Ето от кои 5 храни трябва да се откажете

Още по темата

Коментари

2 Stamatis
  03 ноември 2021 | 14:08 отговор
 

Трябва много добре да се разгледа понятието спорт за всеки индивид или поне за групи. Има манияци, за които 5 пъти в седмицата по 2 часа тежки физически занимания са спорт. Други съм чувал да се хвалят, че са карали "този МЕСЕЦ два пъти колело в парка с ДЕЦАТА и ДОСТА са се натренирали!". Ако човек няма съпътващи метаболитни проблеми и ендокринни заболявания, то при 3 пъти в седмицата с умерени упражнения и разбира се хранене с умерен прием на калории, то не е възможно да бъде пълен. Та пълни и спортуващи наистина не може да има!

 
1 Спорт
  03 ноември 2021 | 11:38 отговор
 

Лиленце, няма такова нещо като ДЕБЕЛ и СПОРТ. Естествено, че движението е от основно значение не само за фигурата, а и за здравето. И престанете да копирате статии, написани от хора, които си нямат и понятие от спорт, без дори да си "напънете" мозъчните клетки за простотиите,които пишете. Явно целта ви е не да образовате хората, а просто да бълвате някаква информация.

 

Добави Коментар

Най-четени