Често спортуването се приема като досадна задача, която отнема от ценното време за почивка.

Затова предлагаме няколко мотивиращи идеи, сред които може би ще успеете да откриете тази, която работи във вашия случай.

Помощ от приятел

Един от най-добрите начини да посещаваш редовно тренировки е да си намериш съмишленик. Така се получава симбиоза от взаимна подкрепа и окуражаване. Освен това е допълнителен повод да се видите с приятел.

Четете още: Влезте във форма със секси амазонката Зузана Лайт

Музиката - фон и стимул

Музиката определено действа върху емоционалното състояние, а когато има ритъм предизвиква тялото да се движи. Да спортувате под музикален съпровод е сравнително по-лесно и времето минава по-бързо. Музиката е мощен стимул за тялото и духа. Запишете си диск с парчета, които смятате за енергични и ви предизвикват да се движите по-дълго и по-бързо.

Направете си спортен дневник

Записвайте си времето за изпълнение и вида на упражненията след всяка тренировка. Така подсъзнателно ще бъдете стимулирани да подобрявате рекорда си от предишния път. Воденето на бележки ще ви даде и ясна представа как се променя теглото ви и кои упражнения вършите с най-голяма лекота.

Четете още: Енергия и спокойствие с плодове и зеленчуци

Излезте навън

Всеки слънчев почивен ден отваря възможност да се насладите на времето и природата. Планирайте разходки или каране на колело през почивните дни. Слънчевото време действа стимулиращо.

Купете си хубав екип за тренировки

Хубавият екип може да ви мотивира да го облечете и да го пробвате и освен това ще се чувствате удобно, докато спортувате.

Четете още: Миранда Кер вдъхновява със спортен екип