Тя е едно от онези момичета, които като видите след няколко години, няма да може да познаете на улицата. Тялото, а и начинът на мислене, тотално са се променили. За добро!

"Бях с надномрено тегло още от 6-годишна, което означава, че винаги съм била огромното момиче, тлъстият смешен приятел", започва разказа си Аманда и публикува фотос в личния си профил, като ни показва как е изглеждала през 2008 година.

View post on Instagram
 

"Опитах какви ли не диети. Когато бях на 20 години започнах да губя част от теглото си, но всеки път връщах килограмите отново. Понякога криех опаковките от храна от съпруга ми, понеже ме беше срам. Чувствах се ужасно - и емоционално, и физически. Реших, че това повече не може да продължава така. Годината беше 2012-а и за 90 дни исках да сваля 15 кг. без строга диета. Просто реших да се храня по-здравословно. Знаех, че трябва да направя нещо, за да възстановя хранителните си навици. През първите няколко седмици се хранех основно с бяло месо и зеленчуци. Освен това купувах храни, които са по-близки до природата".

View post on Instagram
 

Ето, с какво се хранех. Менюто ми включваше:

Закуска: яйце, гуакамоле и спанак
Обяд: пуешко с маруля или салата с броколи, аспержи и балсамов оцет, както и някакъв вид протеин - като риба
Вечеря: пиле на скара или пуйка със зеленчуци и ориз

View post on Instagram
 

"След като започнах такъв хранителен режим, си дадох сметка, че трябва и да се движа. Първоначално започнах с кратки разходки в квартала. След няколко месеца имах нужда от повече движение и изтеглих едно приложение и с помощта на дигитален треньор започнах да изпълнявам упражнения. Само за 8 седмици започнах да се справям с определен набор упражнения, които включваше програмата. За една година успях да сваля доста от теглото си. През 2013-а вече бях стигнала до 73 кг. А след още една година се включих и в маратон по тичане. Преди години отказвах да изкачвам стълбите, а сега вече тичам. Харесва ми да се включвам в различни тренировки - от упражнения за сила до йога и бокс", казва още Аманда.

View post on Instagram
 

"Вече минаха 6 години откакто започнах новия си начин на живот. Това, което ми помогна най-много, е режимът на хранене. В неделя следобед подготвям менюто си за цялата седмица, като винаги гледам да имам пресни и здравословни продукти. Винаги чета етикетите на храните в магазините и се уверявам, какво съдържат те. Освен това гледам да спортувам всеки път, когато мога. Ако нямам време за пълна тренировка, то тогава гледам да ходя или поне да обиколя сградата в обедната почивка и да изкачвам стълбите, вместо да се кача на ескалатора. Старая се да бъда активна, защото осъзнах, че е по-добре да спортуваш, отколкото да седиш просто така. Тялото ми не е единственото нещо, което се промени. Начинът ми на мислено също. Вече обръщам повече внимание на тялото си и се стремя да съм по-мотивирана. Преди се чувствах ужасно и знам, че този период не искам да се връща отново".