Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелния мед има бактерицидни, терапевтични и диетични ефекти. Натуралният мед по своите вкусови и хранителни качества е един от най-ценните хранителни продукти, познат още от древността.

Освен в алтернативната медицина, медът често намира приложение и в козметиката, като оказва омекотяващ ефект върху кожата и повишава нейният тонус.

Редовната употреба на мед значително подобрява кръвоснабдяването и обмяната на веществата. Той се абсорбира много бързо от организма (смилаемостта на меда е 97-98%) и подобрява храносмилателния процес. Поради тази причина пчелният мед играе важна роля в здравословното и трайно отслабване.

Съществуват няколко разновидности на "медената диета", които са ефективни в различна степен.

Четете още: Ммм... Меден мус

Ще ви предложим една много лесна за изпълнение диета, която позволява употребата на всички обичайни продукти във всевъзможните им комбинации.

Трябва да спазвате единствено две правила: първото - денят ви трябва да започва и завършва с медена напитка и второто - общата стойност на дневния хранителен рацион не трябва да надхвърля 1200 калории.

Медената напитка се приготвя по следния начин:

1 супена лъжица мед се разтваря в 100 г топла преварена вода и се добавя няколко капки лимонов сок. Пие се сутрин на празен стомах, един час преди хранене и вечер преди лягане.

Четете още: Да се поизпотим със Зузана Лайт