Отслабване за мързеливи: 10 съвета как без издевателства да изгаряте повече калории

Знаете ли, че една от тайните за бързото изгаряне на калории е да не изключвате всички мазнини от диетата си? В крайна сметка някои от тях помагат при отслабването, например кокосовото масло.

Много от нас биха искали да знаят какво могат да направят, за да изгарят повече калории? Като правило в този случай експертите съветват да спортувате по-често. И наистина, физическата активност не само значително увеличава разхода на енергия, но и подобрява мотивацията, както и настроението. Благодарение на това тялото ви започва да изгаря повече калории, което означава, че можете да отслабнете без вреда за здравето. Отслабването обаче може да бъде постигнато по различни начини.

Как да накарате тялото си да гори повече калории?


- Пийте повече вода
- Не намалявайте приема на калории
- Избирайте мазнините си внимателно
- Добавете лют червен пипер към вашата храна
- Пийте чай от джинджифил
- Обърнете внимание на кокосовото масло
- Яжте повече зеленчуци
- Разпределете дневното количество храна на няколко хранения
- Внимавайте със стимулантите

- Осигурете си достатъчно почивка

Тези цели обаче може да бъдат постигнати по различни начини. Ето ви 10-те най-ефективни съвета, които ще ви позволят да изгаряте повече калории, без да тренирате. В резултат на това можете бързо да отслабнете, дори ако фитнесът е най-лошият ви кошмар.



За съжаление много от нас не успяват да отслабнат. В същото време някои хора постигат целта си, но на доста висока цена. Ето защо почти всички се вълнуват от въпроса: възможно ли е да се постигне стройна фигура с по-малко усилия и без саможертви? В днешната статия искаме да ви запознаем с 10 полезни препоръки. Следвайки ги ще можете бързо да отслабнете без много усилия. Тук няма никаква „магия“ - основата е в правилното хранене и други добри навици.

1. Пийте повече вода

Знаете, че обикновената вода може да ускори метаболизма ви и с това да увеличи разхода на енергия. Пиенето на повече вода ще улесни тялото ви да премахва излишната течност и токсините. Ето защо първият ни съвет е именно този. Този лесен навик ще ви позволи да изгаряте повече калории, което означава по-бърза загуба на тегло.

И това го знаете - трябва да пиете около два литра вода през целия ден, но дали го правите? Всъщност точното количество зависи от вашето тегло и някои други параметри. Препоръчително е да пиете вода на малки порции, но често. Правете това задължително сутрин на гладно и между храненията. Това разпределение на водата през целия ден ще ви позволи да постигнете целта си по-бързо.

2. Не намалявайте калориите

Внушили сте си, че трябва да ядете по-малко, за да отслабнете? Това не е съвсем вярно. Напротив, поради нискокалоричните диети тялото започва да пести и да изразходва по-малко енергия. В резултат на това отслабването става още по-трудно. Друг проблем с тези диети е, че веднага щом започнете да се храните нормално, килограмите се връщат.



3. Подбирайте мазнините си внимателно

Забравете митовете, че всички мазнини са нездравословни. Това не е вярно. Някои от тях са много полезни и дори помагат да се отървете от излишните килограми. Факт е, че някои видове мазнини стимулират метаболизма и се усвояват напълно от тялото, докато други просто се натрупват, образувайки телесни мазнини.

Здравословните мазнини се намират в храни като: риба, яйчен жълтък, авокадо, ядки, семена екстра върджин растителните масла (зехтин, кокос, сусам, ленено семе) гхи или пречистено масло.

4. Добавяйте лют червен пипер към храната си

Кайенският пипер е ефективен помощник при отслабването. Благодарение на него тялото започва да изгаря повече калории и мазнини, изразходвайки по-малко усилия за това. Може би пикантната храна ви се струва необичайна или се страхувате, че ще ви причини храносмилателни проблеми. Затова е добре постепенно да добавяте лют червен пипер към вашата диета. Може да се използва при приготвянето на огромен брой различни ястия: яхнии, супи, месо, риба.

5. Пийте чай от джинджифил


Джинджифилът, подобно на кайенския пипер, е в състояние бързо да активира метаболизма. Ето защо ви съветваме задължително да включите този корен във вашата диета. Същевременно той има и редица други полезни свойства: подобрява храносмилането и стимулира отделянето на течности. Ето защо джинджифилът е незаменим елемент от всяка диета. Например, можете да направите отвара от джинджифил и да добавите лимонов сок към нея. Пийте този чай през целия ден. Той е еднакво ефективен както студен, така и горещ.

6. Обърнете внимание на кокосовото масло


Екстра върджин кокосовото масло принадлежи към групата на здравословните мазнини, за които ви бе обяснено по-горе! То помага на тялото да изгаря повече калории, а също така е полезно за борба с мастните натрупвания в областта на корема и талията.



7. Яжте повече зеленчуци

Любопитна особеност на някои зеленчуци е, че имат „отрицателно съдържание на калории“. С други думи, тялото изразходва повече калории за храносмилането им, отколкото те съдържат. Можете да ги консумирате както пресни, така и варени.

8. Разпределете дневното количество храна на няколко приема

Ако искате да изразходвате повече калории и въпреки това да избегнете постоянното чувство на глад, препоръчваме да ядете по няколко пъти на ден. Например 3 основни хранения и няколко закуски. Всяко такова хранене трябва да засища глада, но не бива да запълва стомаха ви напълно.

9. Внимавайте със стимулантите!


Напитки като кола и кафе също могат да стимулират метаболизма. Но трябва да се има предвид, че в същото време те имат възбуждащ ефект върху нервната система. Следователно злоупотребата с тях може да причини нервност, сърцебиене и безсъние. Имайте предвид, че много от добавките за отслабване също съдържат кофеин.

10. Почивайте си добре

Ако искате да отслабнете по-бързо и да продължите да поддържате фигурата си, здравият сън е от съществено значение. Какво означава добра почивка? Достатъчен сън, за да може тялото да се възстанови напълно. Тоест поне 8 часа на ден.

Липсата на сън се отразява негативно на нервната система, а липсата на енергия води до повишаване на апетита. В резултат на това започвате да ядете повече. В същото време, ако спите прекалено много, ефектът ще бъде обратен. Метаболизмът ви ще се забави, тялото ще започне да използва по-малко калории и ще започнете да се уморявате лесно, предупреждават експертите.