Всички ние, които прекарваме дните си в офиса, знаем колко е трудно да запазиш фигурата си без движение и да се храниш здравословно. Както и знаем, че невъзможността да се въздържиш от следобедни сладки изкушения, за които понякога душата ти плаче, може направо да те влуди. Хубавата новина е, че ние ще ви помогнем да започнете полезен за здравето и талията ви режим, който е напълно адекватен за офиса. Просто не се предавайте и съвсем скоро ще забележите резултата.



Запознайте се с най-ценните съвети, предоставени от австралийския диетолог Сузи Бюрел:

Най-важната стъпка е да премахнете продуктите с високо съдържание на въглехидрати и калории от менюто си и да ги замените с протеини като варени яйца със сос от целина или моркови с хумус.

Направете си план, според който да се храните 4-5 пъти дневно. Приготвяйте храната си вкъщи и по този начин хем ще спестите пари, хем ще бъдете във форма. Препоръчително е в офиса да носите салати или продукти, които могат да бъдат съхранявани в хладилника. Претоплянето не е добра опция, защото по този начин убивате важните съставки в яденето.



Следващият важен момент е да внимавате с количеството. Никога не носете повече, отколкото мислите, че можете да изядете и не се застраховайте от притеснение, че ще останете не напълно заситени. Освен това, не посягайте често към почерпките в офиса, защото голямото им количество може да ви накара да похапвате неща, от които нямате нужда. Стойте далеч от тези колеги, които често обичат да черпят другите с бонбони или сладкиши.

Фактът, че работите в офис и сте засипани с неотложни ангажименти, съвсем не означава, че нямате право да ставате от бюрото си на всеки час за около 5-10 минути. Повярвайте ни, това е много важно, не само за фигурата, но и за цялостното ви здраве.

Четете още: 10 звезди, които постоянно са на диета