Джейда Пинкет Смит е истинска фитнес-мацка. На 38 тя изглежда не просто страхотно, а е супер атлетична и в отлична форма.

Чаровното миньонче, което не се побира в сянката на известния си съпруг Уил Смит, обича да опитва какви ли не неща – пише книги и песни, пее, продуцира, режисира, самата тя се снима, има собствен бизнес...

Някои може би помнят ролите й в Смахнатият професор с Еди Мърфи и втората и третата част на Матрицата, както й гласът й от двете анимации Мадагаскар.

Освен всичко това Джейда има здрав 12-годишен брак, което в Холивуд си е абсолютен рекорд, и отглежда 3 хлапета. Няма как да не отбележим, че това е внушително.

Каква е тайната на изключителната й визия? Може би тя се крие в пъстрите корени на шоколадовата дама – във вените й тече индианска, креолска, афро-американска и еврейско-португалска кръв.

От друга страна обаче госпожа Смит е свръхамбициозна и упорита. И очевдино знае точно какво иска и как да го постигне.

Диетата

След първата си бременност, когато Джейда си позволявала прекалено много калорични храни, качила доста килограми, които сериозно я затруднили впоследствие. Оттогава тя много внимава как се храни и какви навици създава на децата си.

Всъщност актрисата е въвела железни правила по отношение на храненето за цялото си семейство – джънк храните са забранени, никой не пропуска закуската или вечерята и всички много внимават какво хапват навън. Освен това семейната вечеря е свещена.

Джейда неведнъж е признавала, че не може да готви. За това тя предпочита да яде сурови плодове и особено зеленчуци в огромни количества.

Разчита на чужда помощ в приготвянето на месото, което присъства задължително в семейното меню.

Тренировката

Мултиталантливото миньонче споделя, че фитнесът винаги е бил част от живота й – ако не може да спортува на открито, то тя отива в залата. И това си личи.

Естествено, спортът е семейно занимание днес. Цялата фамилия Смит често тренира заедно в добре оборудвания им домашен фитнес. Джейда обикновено тича сутрин на гладно, а по-късно през деня изпълнява своята програма с тежести и малко йога за финал.

Освен това през зимата всички от семейството карат сноуборд и се катерят, а през лятото карат сърф, плуват и правят планински преходи.