Тя е на 36 и само преди година беше обявена за най-сексапилната жена на планетата от мъжкия сайт AskMen.com.

Има доста подобни признания, както и запазено място в сърцата на мъже по целия свят.

Тя е Ева Мендес – екзотичната актриса от кубински произход, която омагьосва с широка усмивка и с вроден сексапил.

От 2002-ра е с перуанския режисьор и фотограф Джордж Гаргюревич, за който винаги казва, че е любовта на живота й. Двамата пазеха връзката си далеч от медиите почти година, а дори днес рядко могат да бъдат щракнати заедно.

След рекламните кампании, които засне за Calvin Klein, брюнетката отново прикова вниманието на всички към себе си, а се надяваме, че скоро ще постигне същото и с кино-критиците, които не се впечатляват особено от изявите й на голям екран.

Каква е тайната на Ева?

Диетата

Актрисата отдавна се придържа към диетата на 5-те фактора, която представлява 5 хранения през деня, разпределени през равни интервали от време.

В този график се включват и междинните хранения, а когато е добре подготвен, може да работи наистина добре.

Мендес преди време сподели, че обожава да си хапва неща, които иначе не са особено диетични. Тя може да изяде цяла пица, огромна порция паста или парче чийзкейк, но все пак внимава с количествата.

Не се придържа към строги режими и е на мнение, че е по-добре да си позволява любимите си неща, отколкото да се подлага на стреса от липсата им.

Тренировката

Преди 2008-ма, когато трябваше да влезе в клиника за рехабилитация след натоварена работна програма, Ева не обръщаше достатъчно внимание на спорта.

В интервю тогава тя сподели, че прави всичко възможно, за да избегне посещенията във фитнеса, джогинга и всички подобни натоварвания, но днес има различно отношение по въпроса.

През това лято сексапилната актриса призна, че тренира сериозно между 4 и 6 пъти седмично, защото това е единствения начин да си позволява всякакви глезотии в менюто.

Тя подчерта, че кубинският й произход обуславя сочните й извивки и, ако не внимава, може много лесно да загуби добрата си форма.

Тренирала е с фитнес-гуруто на Холивуд Харли Пастернак, който изработва и хранителния й план, но сега използва друг персонален инструктор.

Прави упражнения с леки тежести, задължително в комбинация с кардио сесии, за да поддържа мускулния си тонус и умерено ниво на подкожните мазнини.