Кейт Бекинсейл е родена в Англия, но това не пречи да е сред най-забележителните холивудски актриси през последните 10 години.

Звездата й изгрява преди около 9 години – след участието й в „Пърл Харбър” с Бен Афлек, но това не е изненада за никой, тъй като и двамата родители на красавицата са актьори.

Кейт има 11-годишна дъщеря, Лили, от първата си сериозна връзка – с уелския актьор Майкъл Шийн, която често се снима, илюстрирайки майка си като малка.

7-годишната връзка на Бекинсейл и колегата й приключва по време на снимките на Underworld, където актрисата се сближава с режисьора на филма Лен Уайзмън. Днес той е и съпруг на звездата, от вече 6 години.

Само преди 2 седмици Кейт, чието истинско име е Катрин, навърши 37 години, но те не са оставили почти никаква следа върху перфектната й визия. Неслучайно тя беше обявена за най-сексапилната жена на 2009-та от списание Esquire.

Диетата

Бекинсейл често споделя в интервюта, че се харесва много повече, след като е навлязла в 30-те си години.

В тийнейджърските си години актрисата е страдала от анорексия, като е изпадала в драстично крайни състояния. Възстановяването й отнема доста време, но днес тя вече има съвсем различно отношение към храната.

Като млада, британката не се интересува особено от това кое е здравословно и кое не. Често пропускала закуската, а дори и обяда, след което прекалявала редовно с въглехидратите на вечеря.

Днес обаче звездата строго контролира режима си на хранене. Обикновено закусва с яйца или овесени ядки с плодове, за обяд предпочита пилешко или червено месо със зеленчуци, а на вечеря – риба или само зеленчуци.

Кейт подчертава, че никога не обръща гръб на десертите и похапва сладкиши между храненията си например, но внимава с количеството им.

Не одобрява факта, че голяма част от жените са обсебени от това как изглеждат и отказват да си позволяват дори дребни хранителни удоволствия.

Тренировката

Бекинсейл не крие, че не харесва фитнеса и тренира само по задължение. Предпочита да кара колело с дъщеря си, да плува или да тича.

За да влезе в отлична форма за първия филм от поредицата Underworld, тя се подготвяше с треньорката Валери Уотърс и й се налагаше да тренира почти всеки ден. Тогава Кейт не само тренираше с тежести, но се занимаваше и с бойни изкуства и бокс.

Сега актрисата не е толкова ентусиазирана, но се старае да тренира поне 4 пъти седмично, а най-новата й придобивка е добре оборудван фитнес в дома й.

Програмата й включва тренировка с тежести и минимум 30 минути бягане на пътека. Разработена е от Рамона Браганза – една от най-известните персонални инструкторки в Холивуд, която работи и с Хали Бери, Джесика Алба и Джесика Бийл.