Тя е секси, атлетична и продължава да впечатлява, независимо, че вече е на 45.

Бившата „приятелка” Къртни Кокс Аркет наистина е зашеметяваща, а ролята й в сериала Cougar Town (преведен у нас като „Агнешко”) абсолютно доказа това.

Отдавна е известно, че Къртни е луда фитнес глава – пробвала е какви ли не тренировки и програми, за да поддържа добрата си форма.

Актрисата неведнъж е признавала, че се увлича и по отношение на храненето – от време на време се е вманиачавала по строги диети и дълго е следвала режима на Аткинс.

Преди малко повече от 5 години обаче, когато разбира, че е бременна, госпожа Аркет приключва с драстичните експерименти, а резултатът е наистина прекрасен – днес брюнетката е по-красива от всякога.

Диетата

Неотдавна Къртни спомена в няколко различни интервюта, че мрази диетите. Тя сподели, че има нестихващ апетит, който трудно контролира, и за това предпочита да набляга на движението.

Въпреки всичко обаче чаровната звезда не се тъпче безразборно, а набляга на месото, яйцата и рибата – най-добрите източници на протеин.

Любимото й ястие е стек по оригинална рецепта от Ню Йорк, в комбинация с броколи и спанак, обилно овкусени с чесън.

От време на време се глези и със сандвичи със сирене, но задължително премахва вътрешността на хлебчетата.

Тренировката

Преди време любимото занимание на Кокс беше Будокон – комбинация между йога и бойни изкуства, която тонизира цялото тяло. Заедно с добрата й приятелка Дженифър Анистън посещаваха често подобни занимания.

Сега обаче Къртни тренира сериозно по фитнес-метода на Трейси Андерсън, която до скоро тренираше и Мадона.

Този метод съчетава денс аеробика с тонизиращи упражнения, а целият комплекс се изпълнява в помещение с висока температура.

Актрисата твърди, че тази тренировка й се отразява наистина добре – натоварването на малките мускули, а не само на големите мускулни групи, прави програмата изключително разнообразна.

Това, от една страна, разсейва монотонността на заниманията, а от друга – не създава прекален обем на мускулите.