Автор
Woman.bg

Перфектният сезон за спорт - ето няколко идеи как да се раздвижим през есента

Лятото все по-осезаемо напуска нашите ширини, а задаващата се есен ни кара да се замислим, че е време отново да започнем спортните занимания.

Не само, за да се разделим с натрупаните покрай отпуската килограми, но и за да осигурим на тялото си тонуса и здравето, необходими му, за да се справи с предизвикателствата на студените месеци от годината.

Затова и посрещаме новия сезон с мотото Back to Sport. Ако и вие искате да влезете във форма, но не знаете на какъв спорт да заложите за целта, ние идваме на помощ с няколко предложения. Като няма как да не подчертаем, че към тонизираната фигура и доброто здраве водят много пътища. Затова, ако упражненията във фитнеса са ви скучни, спокойно, не е задължително да прекарвате часове в залата, за да сте във форма.

Убедете се в това, като видите нашата селекция от активности различни от фитнес, които ще ви помогнат да се забавлявате, докато ваете фигурата на мечтите си.

Кондиционни тренировки

Този вид тренировки развиват силата, бързината и издържливостта. Те могат да се изпълняват както с тежести, така и със собствено тегло.

Огромният плюс на този вид активност е, че тя включва анаеробно и аеробно натоварване, което означава, че съчетава както горене на мазнини, така и изграждане на мускулна маса.

Разбира се, за да бъдат кондиционните тренировки удоволствие е от значение и екипът, който ще изберете. Той трябва да е подходяща материя, която е дишаща и не задържа пот. Освен това е важно избраният модел да е с комфортен дизайн и да позволява свобода на движенията.

Крос в парка

Експертите препоръчват бягането с цел отслабване да се извършва сутрин на гладно. По този начин най-умело се забързва метаболизмът, а тренировката е най-ефикасна, защото горенето на мазнини продължава дори няколко часа след края на кроса.

Освен това, за да постигнете ефекта, който очаквате, и да се разделите с излишни килограми посредством бягане, трябва да знаете, че то трябва да е с продължителност не по-кратка от 30 минути.

Причината е, че организмът започва да топи мазнини чак 15-20 минути след началото на тренировката. Друг важен момент е да следите пулсът ви да не пада под 60-80% от максималния ви, защото в противен случай изразходването на енергия рязко ще се намали и тренировката ще бъде неефективна.

За да бъде бягането в парка приятно и за да не натоварвате ставите, трябва да обърнете и внимание на маратонките. Важно е да подберете модел с дизайн и подметка, подходящи за тичане.

Бокс

Ако досега не сте пробвали този спорт, е време да го направите. Не е случайно, че именно този спорт е любимият на редица известни дами и господа от света на шоубизнеса.

Заниманията с бокс представляват интензивна кардио сесия, което означава, че е идеално за всички, желаещи да отслабнат и изваят плоско коремче.

Освен това този спорт силно тонизира мускулите, подобрява кондицията и издържливостта. Не е за пренебрегване и фактът, че боксът значително понижава нивата на стрес в организма и спомага за прочистване на съзнанието. А след края на отпуската и връщането към нормалния работен режим това ни е силно необходимо, нали?

Който и от всички варианти да изберете, няма да сгрешите, защото спортът е здраве и ключ към красивата фигура. Но както казахме, за да бъде и забавление, е от значение екипът, който ще подберете.

Той трябва да е от качествена материя и с комфортен дизайн.

От Fashion Days знаят това и поради тази причина предоставят на нашите читатели промо код за отстъпки от спортните им продукти. Или иначе казано – вече имате възможността изгодно да купите всичко, от което се нуждаете, за да започнете да спортувате и да изграждате тялото на мечтите си.

Кодът е SPORTAL20 и ви осигурява цели 20% отстъпка за спортни продукти в периода от 12.09. до 15.09.2019 г. или до изчерпване на наличните количества.


(в материала има продуктово позициониране)